You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sizlerden Yardım İstiyorum

Yeni Üye
Esselemu Aleykum arkadaşlar

Ben çok şükür kendimi müslüman olarak görüyorum ama bazen kendimi çok kötü hissettiğim zamanlar oluyor.Ben çok araştırmacı bir insanım ve İnsanın yaratılışını araştırdıkça bazen gözyaşlarım akmaya başladı imanımı hissetmeye başladım ama birden bire aklıma düştü, evrim teorisini araştırdım insanlar maymundan değilde ama onlarla ortak bir atadan gelmiştir deniliyor. Ve baktım ki insandaki burun göz kulak göz diğer hayvanlarda da var ve bu beni çok kötü bir şekilde etkiledi, Gözlerimden yaşlar aka aka dua ediyordum RABBİM e Ya RABBİM ne olur bana huzur ver beni imansızlıktan koru diye daha 1 hafta önce, ama bu dediğim konu bir kaç gündür çok aklıma takıldı huzurum kaçtı ne olur yardım edin Sad

Hem dualarınıza ihtiyacım var hem bir yol gösterin bana arkadaşlar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
RE: Sizlerden Yardım İstiyorum
Evrim teorisi nereye çekersen oraya gider. Ateist kendiliğinden oluşmuştur der, inanan bu süreci Allah/Tanrı yaratmıştır der.

Sana hangisi mantıklı geliyor?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-05-2013, Saat:01:08 AM, Düzenleyen: Sâd.
Cezalı Üye
Aslinda evrim teorisi insanlarin maymundan geldiginin de otesinde daha detaya girilmesi konudur.Girdikce ben bunaliyorum.Neyse
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
aleykum selam. kardeş Allah sana selamet versin, günümüzde bilimsel bazı gerçekleri anlamada müslümanlar 1 adım geri kalmış ise bilimdeki kesinleşmemiş varsayımları mutlak bilgi kabul edip sunan din düşmanları 3 adım saldırıyorlar. açıkçası günümüzde müslümanlar fen bilimlerinden de, teknikten de geri kalmışlardır. fakat kurandaki Allahın okumamızı emrettiği kıssaları ve tarihteki ibretlik dönemleri okursanız göreceksiniz ki Müslüman hep mücadele etmiş, hep insanın en temiz ve en önde olanı olmuştur. Kuran'ı bir sevap kazanma metini olarak değil de hayat rehberi olarak görmeye çalışarak okumanızı tavsiye edebilirim. Bilimsel manada kuşkuları giderecek nitelikte bilimsel ilim ise müslümanların elinde olmadığından size şüphelerinize bildiğimiz kadarıyla ayet ve hadislerden cevaplar getirmekten fazlasını yapamayabiliriz. dediğimi anlamışsınızdır umarım. bir örnek vermek istiyorum. birkaç asır öncesine kadar daha Evrenin genişlediği teorisi vb. şeyler yokken 1400 senedir tamamlanmış ve tahrif edilmemiş şekilde okunan Kuranda bu gerçek Allah bu dini indirdiğinden beri var. Halbuki 2-3 asır öncesinde bu bilgi materyalistler için ortaya çıkmazdan evvel onlar da yine şimdi saldırdıkları gibi "Yahu öyle iş mi olurmuş, gök aha burda sabit duruyor nereye genişliyor HİÇ AKLINIZ ALIYOR MU" gibi şeyler söylemişlerdir. oysa bugün bilim adamlarının da bildiğim kadarıyla kabul ettiği bir görüştür bu. yani demek istediğim bilim her çağa uygun bilgiler ortaya koyamaz, bilimin esasları dahi kendini gelecek çağlara aktarabilmekten(şu şartlarda yorumlanıyorken) acizdir. Allahın onca mucizesine karşı cevap veremeyen insanlar kendi kafalarınca "bir açık bulduk(!)" diye seviniyorlar. geçmişte oldu ve gelecekte de olacaktır, müslümanlar bilimde ilerledikçe ya da kafirler daha doğru bilgilere ulaştıkça hatalar temizlenecektir. şu ihtimal de olabilir tabi, evrim teorisi bazı yanlışlıkları atılarak islamda da kabul görebilecek bir görüş haline gelebilir. dolayısıyla kati konuşmamak gerekli diye düşünüyorum Allahu alem "evrim yoktur, vardır" tarzında. Amenna ve saddakna(inandım, tasdik ettim) düsturunu kendimize ana esas belirleyip Allahın apaçık emirlerine yönelmemiz Allahın bizim için belirlediği kurtuluş yoludur. esselamu aleykum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
ben İnsanın yaratılışını araştırdım, mükemmel bir tasarım mesela dişlerin yapısını düşündüm, başka bir yerde olsaydı yada dişler yanlızca ağzın üst tarafında olsaydı, dil yani tad alma duyumuz olmasaydı insanların canı birşey çekmicek ve açlıktan ölceklerdi, erkekle kadının uyumu gibi birçok şey benim imanımı güçlendiren noktalar, ama bu yapılardan bazılarının hayvanlarda da olması benim kafamı karıştırdı , ben bir rüya görmüştüm daha şimdi hatırladım dalgalarda sürükleniyorum ama o dalgalardan kurtulacak gücü kendimde buluyorum, ve tam dalgalardan kurtulcam uyanıyorum acaba bu yaşadıklarımla bir ilgisi oalbilir mi diye düşündüm şimdi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ben Kuran ın çevirisini okuyordum ama baktım ki, kötülüklerin sonu azap, ben Kuran ı okudukça kendimde hata bulmaktan cehenneme gitmekten korktum ve tamamını okumadım ama İNŞALLAH tamamını okuyacam en önemlisi ALLAH rızası RABBİM bize neyi layık görürse,

Bu mucizelere baktım hep imanım kuvvetlendi sonra turan dursun dikkatimi çekti. turan dursun göğün genişlediği mucizesinden bahsetmiş eskiden ayetler böyle değildi sonradan böyle oldu demiş ama sanırım eskiden de göğün genişlediğinden bahsediliyordu bazı sitelerde gördüm. Bu turan dursun olmasa hayatım çok daha ferahtı şuan eminim

Ama rumların galip gelmesi mucizesini yalanlamasına baktım tam bir saçmalık, ve o mucize benim imanımı kuvvetlendiren önemli bir notta, ama keşke kafama takılan farklı şeyler olmasa diyorum bir yandan , düşündükçe başıma ağrılar giriyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-05-2013, Saat:01:26 AM, Düzenleyen: zxcvb.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-05-2013, Saat:01:27 AM, Düzenleyen: Sâd.
General
turan dursun objektif din araştırmacısı denebilecek biri bile dğeildir. ben müslüman olmayıp objektif olabilecek din araştırmacılarının olabileceğini kabul ederim fakat kendisi zihniyet tahrif eden birisidir. kendisi ayetin değiştiğini mi iddia etmiş, yoksa başka bir şey mi? bu dediğinizi ilk kez duydum. Kuranın yüzlerce yıl önceki nüshaları da mevcuttur, islamda şu anki elimizde olan Kurana muhafelet edip "aslı böyledir" diyen biri yoktur. bazı rafizi fırkalar dışında kuranın tahrif olduğuna inanan islamdan grup yoktur, ki bu rafizi fırkalar da kafir kabul edilmiştir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.