You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sizin fıtratınızda sevgi var

Uzman
Bugün kahvaltımı yaparken televizyonda belgeseller açıktı. Sonra birden hayvanseverlerle ilgili tarihteki ölümlü konuları vermeye başladılar. Detayları çok hatırlamıyorum. Hangi hayvanat bahçesiydi ya da kaç yılıydı hatırlamıyorum. Aklımda kalan kadarıyla hikaye şöyle...

32 yaşında hayvan sevdalısı bir hanım, gezmeye gittiği hayvanat bahçesinde kutup ayılarının beslenme zamanında bir anlık açıklıktan faydalanıp kutup ayılarının yanına giriyor. Onları çok sevdiği için onlardan zarar göremeyeceğine inanan hanımı 3 tane kutup ayısı arasına sıkıştırıp ısırmaya başlıyor.

---

Bu hikaye bize ne anlatır? Ne için izledim bu sahneyi? Ve ne için yazdım, siz de neden okudunuz şimdi bu paylaşımı?

Sizin fıtratınızda sevgi var diye, karşınızdaki kendi fıtratından vazgeçmez. Siz akrep severseniz, elinize aldığınızda sevgiyle cilveleşmez akrep, elinizi sokar.

İnsanlarda da durum tam olarak böyledir. Siz seviyorsunuz diye kimse karakterini değiştirmez. Sizin canınızı verecek kadar sevdikleriniz, Allah'ın sizin canınızı alması için dua edebilir. Böyle durumda kendinizde çok da hata aramaya gerek yoktur. Yeterince sevemedim mi kutup ayısını, akrebi ya da arkadaşımı diye yorulmayın. Bu sahnede tek değilsiniz.

Evet, siz değişirseniz dünya değişir ama dünya değişir derken muhattaplarınızın fıtratı değişir sanmayın. Bu tam bir yanılgı olur. Siz değişirseniz, her canlıya fıtratına uygun davranmaya başlar, kutup ayılarının alanlarına girmez, akrebi avcunuza almaz ve hayatınıza girecek insanlara daha özenli olabilirsiniz.

Bunun için de en önemli soru ASIL KENDİNİZİ NE KADAR SEVDİĞİNİZDİR.

.İ.N.DURMUŞ
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.