You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şimdiki gençlere iman hakikatini anlatmak..

-İKRA-
Eski Türkiyeli iman hakikatine modern bilim üzerinden gerekçe üretme yöntemine az çok kulak kabartmıştı. Bu yönteme kulak kabartma refleksi Sızıntı gibi dergilerin popüler olduğu yakın geçmişte de vardı. Ama şimdiki Türkiye çok başka bir Türkiye… Dahası Gezi Parkı eylemlerinde toplumsal anomiyle eşdeğer bu başkalaşmanın anlamını dramatik biçimde kavradığımız bir Türkiye… Bu yeni Türkiye’deki gençlik, S. Seyfi Öğün’ün tespitiyle koltukta oturmaktan bile sıkılan, ancak yatar vaziyette oturarak konuşabilen, mümkün olsa da hiç kımıldamadan her işi yapsam diye yakınan tuhaf bir gençlik. Bu gençliği kuantum, kuark diyerekten iman konusunda ikna edemezsiniz. Nihilizime doğru hızla yol alan bu gençliği her şeyden önce gerçek hayata döndürmek, ondan sonra imanın lüzumunu hissettirmek, yani kısaca bu konuda yeni bir iletişim dili üretmek kaçınılmaz görünüyor.

Prof. Mustafa Öztürk
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Şimdiki gençlere iman hakikatini anlatmak..
Afedersiniz ama şimdiki gençlerimizin neyi varmış?Neden propaganda yapıyorsunuz ki gayet onurlu,inançlı,azimli,fedakar,dik duruşlu gençlerimiz var hepsini neden aynı kefeye koyuyoruz yok eskiden öyleymişte yok böyleymiş,şimdiki gençlerden birşey olmazmışta ayıptır yahu günah günah.....
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ümitvar olunuz hissiyati ile gençlerin içinde bulunduğu günümüz vebalarına doğru ve etkili iletişimin kurulmasında topyekün bir yenilenme ,eğitim sistemimizde milli ve manevi reforma ,aile çekirdeğimizi özüne dönüştürmeye ,teknoloji vebasını doğru kullanabilecek yeni uğraşılar ,alanlar ve değerli amaçlar üretebilmeliyiz ,hedefini kapitalist dünya üzerinden çizen gençlere manevi hedeflerle donatmalıyız ki ,ümitvar olalım ,,,

teşekkürler
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-07-2015, Saat:09:38 AM, Düzenleyen: Zehan.
General
Konuyla alakalı değil başka bir detayı yazacağımgülücük

Prof.Mustafa Öztürk yazmışsın abla. Ama prof.dr yazacaktın. Mustafa Öztürk Hoca doktoralı profesördür. Sadece prof.yazarsan doktorasının olmadığı anlamına gelir. Bildiğim kadarıyla güzel sanatlar bölümünde bulunuyor bu doktorasız prof.lar. Belki eskiden diğer bölümlerde de doktorasız prof. da oluyordu .Ama olmuyor şimdi.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Alıntı:önce gerçek hayata döndürmek, ondan sonra imanın lüzumunu hissettirmek,

Doğru tespit.. Allah hidayet etsin. İslam'ı Hakkı'yla yasamayı hepimize nasip etsin..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-07-2015, Saat:06:20 PM, Düzenleyen: Mihman.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.