You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

şii ve alevi aynı mezheb değildir !

şii ve alevi aynı mezheb değildir !

General
RE: şii ve alevi aynı mezheb değildir !
evet türkiye aleviliği ile caferilik arasında bariz farklar bulunur fakat 2 sinin de batıl yollar olduğu gerçeği değişmez.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
bildigim tek sey var dogru olduguna da inanıyorum ikiside bos islerle mesgul olmaktan farksız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alevilik ve Şiilik mezhep değildir.mensuplarınca sanıldığı gibi 'hak mezhep' hiç değildir.suriye olaylarının patlak vermesinden sonra çevremde bulunan şiiler (halkalı eskibağlar mahallesini bilenler bilir,burası komple şiidir)ve aleviler'in sağa sola 'yaşasın esed' yazmalarından sonra hepten miğdemi bulandıran güruhtur.chp nin,şiilerin ve alevilerin,katledilen çocuklara aldırmadan esede methiyeler dizmesinin nedeni malum..yazık..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
mensuplarınca sanıldığı gibi hak mezheb değildir demişsiniz , diğer mezheblerin , sünniyim diyen mezheblerin mensuplarınca da kendileri hak mezhebiz diyor , yani her mezheb mensupu kendi mezhebini hak görüyor , çünkü çocukluktan beri öyle yetiştirilmiş ,beynine sadece kendisine öğretilenlerin doğru olduğu empoze edilmiş , yani söylediğiniz şey bütün mezhebler için geçerli oluyor , sünnilerin 4 mezhebi arasındaki farklarda çoktur , 1400 yıldır kılınan namazda bile ortak noktaları azdır .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-08-2013, Saat:09:28 PM, Düzenleyen: neco.
Acemi Üye
ama farzlarda buluşulmuştur canım kardeşim.ben abdest alırken ıslak elle çıplak ayağın meshedildiğini Caferilerden başka kimsede görmedim örneğin.sen gördün mü?benim sorunum bunlar da değil aslında.bizim inancımız gayrimüslime bile sebepsiz nahoş davranmamayı emreder.ben sorunumu belirttim yukarıda bi daha oku.bebek katillerini alkışlamaları dokunuyor bana.özellikle Caferilerin lideri (selahattin özgündüz)olarak bilinen zat her gün tv kanallarında arz'ı endam edip boş boş konuşurken bir kez olsun 'kardeşim biz Müslümanız ve ALLAH cc tan korkarız,bu bebek katillerini tasvip etmiyoruz' diyemedi.bilakis esedi ziyaret eden chp ye açıktan destek vermeye başladı.mezhepleri tartışılır.içeriğindeki yüzlerce şey tartışılır.ama son dönemlerde yaptıklarının 'hak' olmadığı konusu tartışılmaz.bebek katillerini alkışlıyosun,mezhebin 'hak' olsa ne olacak..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Acin adam gibi gercekten alim olan alimlerin kitaplarini okuyun alevilik bir mezhep degildir.Kendinizi kandirmayin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-12-2013, Saat:02:58 AM, Düzenleyen: sahradeniz.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.