You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Sigaranın Hükmü
Kıyas ve rey ile haram ve helal ihdas etmekten daha büyük bir inanç sorunu olabilir mi, senin bunu dinin aslı görmemen neyi değiştirir peygamberler bunun için geldiler insanlar bu yüzden hesaba çekilecek Allahtan başka bir hüküm sahibi yoktur ondan başka bir ilahta yoktur
Sen benimle tartışacak konumda değilsin ben sana nasihat ediyorum dediğim gibi konu gayet açık ister taklid ile tütün haramdır dersin istersen Muhammed aleyhisselâma tabii olur Allah bunu serbest bırakmış dersin.
O iki burhanı aktarırken nasihat almanı tavsiye ediyordum çünkü hak o kadar açık ki onun karşısındaki kıyas ve rey sihirbazların sihri gibi asanın karşısında etkisini kaybediyor
Ne yüce bir din gecesi gündüz gibi olan bu dinin sahibine hamd olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Hem on ihtimalden bir iki ihtimale binaen günahlara girmek, masumları günaha atmak vicdanım kabul etmiyor diye, Eski Said, sigara ile beraber gazeteleri ve siyaseti ve sohbet-i dünyeviye-i siyasiyeyi terk etti. (Tarihçe-i Hayat, Sayfa 326)
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Tekel sigarası ile tütün arasında sakıncalı bir madde tespit edemedim, fazla aşırıya kaçmadıkça içilmesinde bir sıkıntı yok. Her şeyin olduğu gibi bunun da fazlası bazı sorunlar doğurabilir ama birazında bir çok fayda var, özelikle ağrı kesici, bellek ve konsantrasyonu sağlıyor. Bu yüzden sigarayı caiz görmeyenler ilim talebi sırasında kahveyi alternatif olarak tercih ediyorlar. Ben kendim sigarayı tercih etmiyorum kokusunu sevmiyorum ama kişisel bir şey) o yüzden afiyet olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ya hu iyi de duman denilen mevzu ortam da tıkıyor adami
Nefes aldırmıyor.

Ben icmem namumkun dumaninda nefesim kesiliyor.
Kokusu ayri mevzu zaten.

Saglik acisindan faydasindan cok zarari var benje.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
içeri çekilen duman ile sigaradan yanarak dağılan duman arasında fark var. yanarak dağılan dumanın bazı sakıncaları var bu yüzden herkesin toplanıp kapalı bir mekanda tüketmeleri nefes darlığına sebep olur fakat içeri çekilen duman öyle değil filtre bunu asgariye indiriyor ayrıca içindeki bir çok madde yanarak kişi içine çekmeden reaksiyona uğrayıp havaya karışıyor bu nedenle açık havalar da kısa değil de uzun olan sigaraların tercih edilmesi gerekir yani içilsin demiyorum içmek isteyen böyle yapsın hem çevresini rahatsız etmesin ayrıca kötü koku ile mescide gelmemesi gerekir bu zaman aralığına da dikkat etmesi gerekir..

sağlık açısından denildiği gibi bir zararını tespit edemedim hatta sağlık bakanlığının bazı raporlarına baktım orada dahi kanser riskinin 20 -30 sene aralığında %2-3 tetiklediği söylenmiş fakat bu rakam bizim kullandığımız cep telefonu buzdolabı gibi bazı eşyaların verdiği riskten daha az hatta bazı yiyeceklerden daha az mesela hepimizin severek yediği tütün ile aynı familyadan olan patlıcanın daha çok zararı var, cilt lekelerinden mide rahatsızlığına kadar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye

Alketa sana tavsiyem kelamşörden uzak dur. Böyle kişiler dini bozmak için ellerinden geleni yaparlar. En basiti ise üzerinde konuşulan sigara mevzuu. Bu lanetin ticaretini yapanlar bile sigaranın zararlı olduğunu kabul etmişken, kelamşör çıkıyor hayır faydalı diyor. Vallahi bu kişi dini bozmak için çalışıyor. Ehli sünnet alimleri kıyası dinde delil gördükleri için bunlara göre yeni bir din icat etmiştir. Varın gerisini siz düşünün. Uzak durun böylelerinden.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.