You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
RE: Sigara Ve Gusül
Saolun hocam vakit ayirip yardimci oldugunuz icin Allah razı olsun Kim zerre kadar hayir islerse mukafatini alacak kim zerre kadar ser islerse cezasini alacak yani bir kisi sigara iciyor diye ona fasik diyip cenabetlikle.ayni kefeye koymak bir muslumana yakismaz sizin inceliginiz ve uslubunuz burda belli etti kendini Allah sizden razi olsun
bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı..
oda parasını istedi zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-11-2014, Saat:03:12 PM, Düzenleyen: TuNa_HaN.
General
Bize şu tarz sorular çok geliyor.Hocam iki gün cenabet kalsam günah mı?Ben de ısrarla aynı soruyu soruyorum.Namazları nasıl kılacaksın?Namaz farz sonuçta değil mi?Ama cevap gelmiyor,ya da kılmayacağım diyor.Ben onlardan birisine o kelimeyi hiçbir zaman kullanmadım.Namazın farz olduğu kesinken kullanmamışsam,haramlığı-mekruhluğu tartışılan bir meselede hiç kullanmam.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
İbni Mesud, bu yazılarda zar, kabuk demekle; katranın mukozaya yapışmasıyla oluşmuş bir tabaka kastediliyor zannedersem, vücudun kendi yaptığı değil.
Tıpkı bronşlardaki tabaka gibi. Bir de şunu bilmekte fayda var, mukoza
bir kaç günde bir kendini yeniler.

Tuna Han kardeşim, sana fasık demek, guslünüzün sayılmadığını söylemek hiçbirimizin haddine düşmez, arkadaşların
ve benim hatırlattığım, sigaranın haram olduğu.Ama bırakana kadar belki mazur
sayılırsınız, bunu da Mesud yorumlayabilir.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Zehan abla sizi anlıyorum demeyi çok isterdim.Ama ben üç yıldır biyolojinin b sini görmüyorumSad Mukoza kendini yeniler demişsiniz;ama ben anlamıyorum yaSad

Oysaki lisede biyolojim iyiydi.Demek ezberleyip geçmişiz hep.

Bizim sormak istediğimiz vücudun kendi mi üretiyor bu zarı sorusuydu.Siz de cevabınızı vermişsiniz.Teşekkürlergülücük

Bu arada Türkiyede İslam Hukukunda otorite isim sayılan Cevat Akşit ve Hayrettin Karaman sigara içmeye haram diyor.Ama Cübbeli Ahmet Hoca mekruh olduğunu söylüyor.Aklımda kalan isimler bunlar.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-11-2014, Saat:03:29 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
-İKRA-
Ben sigaranın haram olduğunu ilk olarak Ahmet Ticani hazretlerinin mektuplarında okumuştum. 350 yıl kadar önce yaşamış bu veli zat, manevi bir işaretle bunu yazmış.

Mukoza demekle, burun içi tabakasını kastettim. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-11-2014, Saat:03:51 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
Mukusla mukozaya karıştırdımgülücük Gerçi aşağı yukarı aynı şeylergülücük

Burundaki mukoza tabakası kendisi sürekli yeniliyorsa sigara içen birisinin burnunda o bahsi geçen zarın,ya da zar görünümlü tabakanın oluşması mümkün mü peki sizce?Bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.