You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sigara Kullananlar Özellikle Okusun

Anket Başlığı: Bu Yazıyı Okuduktan Sonra Sigara Hakkındaki Kararınız Nedir?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Sigarayı bırakmaya karar verdim. 0 (0%)
Yazı etkili ama nefsimi yenip sigarayı bırakamam. 0 (0%)
Denemeye değer sigarayı bırakmayı deneyeceğim. 0 (0%)
Yazıdan hiç etkilenmedim. Sigarayla yaşamaya devam edeceğim. 1 (16.67%)
Zaten sigara kullanmıyorum. 5 (83.33%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 6 (100%)

Üye
-Sigara içmeye başlarken besmele çeker misin?
-Sigara içmeyi bitirince ‘’Elhamdülillah’’ der misin?
-Sigaradan başka yiyip içtiklerini bitirdikten sonra yanı başına koyduğun bir şey var mı?
-Çocuğunun sigara içmesinden hoşlanır mısın?
-Ramazanda orucu sigara ile açmak sünnet midir?
-Yiyecek ve içecekleri gruplara ayırmak gerekirse; sigarayı nefis yiyecek içecek grubuna mı, kötü yiyecek içecek grubuna mı koyarsın?
-Bir kimsenin arkadaşına sigara ikram etmesi peygamberimizin ‘’hediyeleşin karşılıklı sevginiz oluşsun’’ hadisine girer mi?
-Sigaradan başka her hangi bir yiyecek içecek maddesinin üzerinde ‘’sağlığa zararlıdır’’ yazıyor mu? Marketten makarna alırken üzerinde sağlığa zararlıdır yazısı görsen onu alır mısın?
-Bir kere olsun aldığın sigara paketi üzerinde son kullanma tarihi olup olmadığını araştırdın mı? Niçin araştırmadın? Sigaranın kişilik yapın üzerindeki etkisini biliyor musun?
-Bir yandan ‘’sigara haram değil, olsa olsa mekruhtur’’ deyip kendi kendine mücadele ediyorsun. Peki mekruh ise o hükmü veren kimdir? Allah ve peygamber tarafından mekruh kılınan bir şeyi kullanmakta ısrar eden akıllı bir kişi var mıdır?
-Bir yandan da ‘’sigaranın küçük günahlardan olduğunu’’ iddia ediyorsun. Günde bir paket içiyorsan 20 küçük günah bir büyük günaha eşit gelmez mi? Gelmez diyorsan, ayda 600 küçük günah bir büyük günaha eşit gelmez mi?
-Sigara için yaptığın masrafı sevinerek mi yapmaktasın? Oysa sen çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamak için zahmetler çekmekte sıkıntılar yaşamaktasın. Öyleyse memnuniyetle sigara satın almaya devam etmene ne demeli.
-Sigara içmek için masraf ederek kendine zarar veren bir kimse ile sigara masrafı kadar parayı yakarak çöpe atan kimseden hangisi daha akıllıdır.
-Rabbin tarafından ‘’fakire, yetime ve geçim sıkıntısı çeken komşuna niçin yardım etmedin?’’ sorusuna vereceğin cevabı hazırladın mı?
-Bu soruya vereceğin cevap ‘’ben ihtiyacımdan fazlasını sigara için harcadım’’ şeklinde mi olacak?

Sigara Kullanan arkadaşlar; Bir deneyin eminim bırakacaksınız. Bir kişininde olsa sigarayı bırakmasına vesile olabilsem bana yeter. Bu yazıyı daha önce başka bir forumda paylaştım orada işe yaradı. İnşallah buradada işe yarar. Sizden sadece Allah razı olsun demenizi istiyorum. Nefsiniz sıkıştırırsa bu yazıyı tekrar tekrar okuyun.

Allah nefsinize hakim olarak sigarayı bırakmanızı nasip etsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Sigara Kullananlar Özellikle Okusun
herkesin içmesine karşıyım fakat kadınlarınkine dahada karşıyım
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razi olsun
Inşallah bırakan olur
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Amin.
Bi kere kokusuna nasilntahammul ediyorlar anlamiyorum.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben vicdan azabı çekiyorum onları görünce heleki kapalıları. içiyorsan evinde iç niye dışarıda içiyosun kimse havan kime gösteriyon sanki çok büyük bir marifet .
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Arkadaşlar bu konuda kimseyi eleştirmeyelim. Düşünürsek bizimde eleştirilecek başka özelliklerimiz olduğunu görebiliriz. Eleştiri yerine kötü huylarımızın düzeltilmesi için birbirimize destek olsak daha iyi sonuç verir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.