You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sıcak su ile abdest almak mekruh mudur?

Sıcak su ile abdest almak mekruh mudur?

Forumcu
RE: Sıcak su ile abdest almak mekruh mudur?
öncelikle alıntı yaptığım şahsın diğer düşüncelerini beğenmiyorsam isim vererek yayılmasına istemem ama bu dil ile ilgili bir bilgi bunu alırım. türkçe de ne manaya geldiği konusunda bir ittifak yok fakat kullanılan kelime kuranda geçiyorsa ben kurandaki anlamı alırım niye türçeyi alayım? böyle mantık olur mu? Allah bana kuranda x kelimesini olumsuz olarak aktarsa ben bunu bizim türkler iyi manada kullanıyor diye niye alacağım? mesela türkler darısı başına diye iyi anlamda diyorlar fakat bu söz de sakıncalı mana var ben niye bunu alayım? bilakis siz bu sözü kullanmayı bırakıp islamda olanla yetinin! adetlerinizi islama sokmayın!
özür meselesine gelince neden özür dileyim? peygamberin mekruh demediği bir şeye siz şu şahıslar mekruh diyorlar biz de mekruh diyelim derken peygamberden özür dilediniz mi? peygamberin demediği bir şeyi diyerek dine bir şeyler katıyorsunuz özür dilemesi gereken ben miyim?

ayrıca ömer radıyallahu anh bugun aranızda olsa siz ona hazreti dediniz diye size ceza verirdi!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2015, Saat:01:07 PM, Düzenleyen: eşşafii.
Profesör
peki kardeşim sen Ömer de biz Hazreti Ömer diyelim dualarımla RABBİME emanetsin
bak şu anda bir şahıs var ona bile (ağır kötü söz yazmak bana yakışmadığı için yazmıyorum) sayın diyorlar biliyormusun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-10-2015, Saat:01:27 PM, Düzenleyen: duadaş.
Yönetici
وَإِذَا حَضَرَ الْقِسْمَةَ أُولُو الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينُ فَارْزُقُوهُمْ مِنْهُ وَقُولُوا لَهُمْ قَوْلًا مَعْرُوفًا

Burada "Hadar"

وَأَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يَحْضُرُونِ

Burada da "Yehduru" şeklinde geçiyor.

Demek ki bu ayetlerde "Hazreti" diye bir kelime geçmemekte.

"ayrıca ömer radıyallahu anh bugun aranızda olsa siz ona hazreti dediniz diye size ceza verirdi!" demişsin.
Hz.Ömer Radıyallahu Anh eğer burada olsaydı kendisi hakkında zanda bulunduğun halde sana ceza vermez yumuşak davranırdı.

Mekruh meselesi hakkında diyorum ki bilgilerini bizimle paylaş ki bizde konuyu anlayabilelim. Eğer yanlış ve hata varsa böylelikle düzelmiş olur.

Şahsın bu konuda ve önceki konularında iyi niyetli olduğu açıkça görülüyor. Yaptığı bir hata yada yanlışlık varsa bundan dolayı hakareti hak etmiyor. Bildikleri ve paylaştıklarında hata varsa bu konu üzerinde yoğunlaşmanız daha doğru olur.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşimizin iyi niyetli olduğu muhakkak ona şüphe yok
bizde herkesin fikrini kendine bıraktık isteyen istediğini söyler
kardeşimize duacıyız her zaman
oda dualarında bizi unutmaz inşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.