You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şeytanı ağlatan secde ayeti

LoadinG....*
"O kimseler ki: Bir kotuluk isledikleri, ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'i anarlar; gunahlarinin bagislanmasini isterler. Gunahlari Allah'tan baska kim bagislayabilir? Bir de onlar, gunah uzerinde bile bile israr etmezler. Bunlara rablerinden magfiret vardir; altindan irmaklar akan cennetler vardir. Orada ebedi kalirlar. Boyle yapanlarin mukafati, ne kadar guzeldir." (Al-i Imran suresi, ayet: 135-136)

"Bizim ayetlerimizi ancak o kimseler inanirlar ki, bu ayetlere kendilerine ögüt verildiginde, büyüklük taslamadan secdeye kapanirlar ve Rablerini hamd ile tesbih ederler." (Secde süresi: 15)

Bu ayet secde ayetidir. Bu konuda Ebu Hüreyre (R.A)'in rivayet ettigi bir hadis-i serifin meali söyledir:

''Insan oglu secde ayetini okuyup secde ettigi zaman,
seytan aglayarak cekilir ve:

<<''Eyvahlar olsun!Ademoglu secde ile emrolundu, secde etti ve Cenneti kazandi: ben ise secde ile emredilince direndim ve sonum ates oldu>> der.

"Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarında bir çağırıcı şöyle seslenir: "Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun!" (Araf Suresi 44)

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Şeytanı ağlatan secde ayeti
sağolasın silwer.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.