Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
şeytan olmsaydı herkes cennete mi gidecekti ??
şeytan olmsaydı herkes cennete mi gidecekti ??
şeytanıda şeytan yapan nefsi kibri v.s. işte ...
yani şimdi ben desem ki hey iblis bırak bu işleri bak kıyamet yaklaşıyo.. tövbe et.. hem belki sen kurtulursun.. hem yazık bu insanlara...
oda ok.murat .. zaten bende enayi değilim kendimi bile bile azaplara atayım... vakti geldi tövbenin dese tövbe edip.. kıyamete kadar tövbeyle meşgul olsa... ( ki zaten bence oda şuan bunu hesaplıyor.yoksa dümdüz salak olduğunu varsaymıyorum)
genede insanın kendi nefsi bi başka güzel gösteriyo günahları... zaten nefste insanın aklı,ruhu v.s. çıkardıktan sonra kalan, kendini düzene bırakmış saldım çayıra mevlam belki kayıra kısmıdır..
kayıran Allah bizi kayırsın. yoksa hak ettiğimizle muamele görürsek durumlar kötü...
İnsanın aklını meşgul eden ve zihnini yoran hadiselerden birisi de, Hz. Âdemin cennetten çıkarılışı, dünyaya gönderilişi ve bu hadiseye de şeytanın sebep oluşudur. Bazı kimselerin aklına şöyle bir soru gelmektedir: “Eğer şeytan olmasaydı, Hz. Âdem cennette kalacak ve biz de orada mı bulunacaktık?”
Bu konunun izahında, Cenabı Hakkın, Hz. Âdemi yaratmazdan önce meleklerle olan konuşmasına dikkat edelim. Bakara Suresinde şöyle anlatılmaktadır: “Hani, rabbin meleklere, ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi. Onlar, Bizler hamdinle sana tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara, sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim dedi.” (Bakara Sûresi, 30)
Ayet-i Kerimenin mealinde de görüldüğü gibi, Cenabı Hak daha Hz. Âdemi yaratmadan önce insan nevini yeryüzünde var edeceğini haber vermektedir. Yani insanların cennette değil de, dünyada yaşayacaklarını bildirmektedir. Şeytanın Hz. Âdemi aldatması, insanın dünyaya gönderilmesine sadece bir sebep olmuştur.
Diğer taraftan, meleklerden farklı olarak insana nefis ve şehevi hisler verilmiştir. Bu hislerin akislerinin görülmesi için insanların dünyaya gönderilmesi, onlara bazı sorumlulukların verilmesi ve bir imtihana tabi tutulması gerekliydi. Ta ki, insan bu imtihan ve tecrübe sonunda ya cennete layık bir kıymet alsın, yahut cehenneme ehil olacak bir vaziyete girsin. Eğer şeytan olmasaydı hz adem as ve havva annemiz cennetten çıkarılmayacaktı.Dünya ve kainat diye hiçbirşey olmayacaktı.peygamberlik gelmiyecekti.cehennem olmazdı.imtihan olmazdı .ölüm kabir hayatı aklınıza gelen dünyaile ilgili hiçbirşey olmazdı.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
![[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]](http://img147.imageshack.us/img147/9978/9qfd91186dd20fz6.gif)
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
yanı seytan;adem as yaratılınca ona secde etmeyecekti,cennetten kovulacaktı,adem as cennette esı ıle beraber yasamak uzere gonderılecektı,seytan kandırıp yasak meyvayı yedırecektı vs vs vs...
en ıyısını Allah bılır tabıkı....
küçük bir örnekle açıklayabilirm sanırım,
hepimizi öğrenci kabul edelim.öğretmenlerimiz az çok hangi notu alacağımızı bilir.
fakat yine de bizleri sınav yapar.iyi veya kötü notlar alırız;aldığımız not sağ taraftakini mi sol taraftakini mi dinlediğimize bağlıdır.
yani allah kaderlerimizi yazdı ve amel defterlerimizi hangi elden alacağımızı da biliyor.
lakin cennetimize ve allah muhafaza etsin cehennemimize melek veya şeytan gibi sebepler bulmamız gerekiyor.
biz direk cennet veya cehenneme gönderilip te 'naptın hoca sen belki iyi not alcaktım' demeyelim diye allah bizi bu sınavlara gönderdi ve melek ve şeytan gibi sebepler bulmamızı istedi...
inşallah anlatabilmişimdir...
vesselam...
acıyan bir şeyim ben burdan çok uzaklarda
ve koskocaman bir hansın sen uğraşma bu çocukla
çünkü nasıl birşey biliyorum itin taştan korkması
bir yastık arıyorum kuş seslerinden
mühim değil sonrası.
sorma,
siliniyor her şey, hatta uçurtma
takılıp kalıyor göğe.
i.tenekeci
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi