You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Seyahat edin ki, sıhhat bulasınız"

General
"Seyahat edin ki, sıhhat bulasınız" şeklinde halk arasında da sıkça kullanılan bir hadis vardır.[1] Şimdilerde bu hadisin Müslümanların hayatına yansıması epey farklı şekillerde oluyor:
-Seyahat et ki, fotoğrafını çekesin!
-Seyahat et ki, Facebook'tan konum güncellemesi yapasın!
-Seyahat et ki, Instagram'da resim paylaşasın!
-Seyahat et ki, yediğin içtiğin sofranı WhatsApp gruplarına atasın!
-Seyahat et ki, en abartılı duygu ve hislerini duyurasın!
-Seyahat et ki, "Falanca ile filanca, falan yerde, karnı tıka basa doymuş hissediyor" diyebilesin!
-Seyahat et ki, "Eşimle el-ele çok aşık hissediyorum" diyebilesin!
Ve daha neler neler..
Sosyal medyada dolaşmaktan utandığım kadar sokakta dolaşmaktan utanmıyorum! Sokaklar çoğunlukla gayr-i İslami yaşayışları olan insanlarla dolu ve onların her yaptıkları kendilerince tutarlı, makul.. Fakat bizim Müslüman mahalleye neler oluyor böyle?
Allah aşkına söyler misiniz, hangi ara bu kadar gösteriş meraklısı olduk?
Hangi ara, kendimizden başkasını düşünmez olduk?
Hangi ara, kendimizi insanların gözüne gözüne sokmak için uğraşır, didinir olduk?

alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: "Seyahat edin ki, sıhhat bulasınız"
Benim hiç sosyal medya hesabım yok. Sadece burada yazıyorum. Çünkü sosyal medyadaki paylaşımlar bomboş. Tamamen gösteriş üzerine çoğu. Facebook hesabımı üniversite 2. sınıfta kapatmıştım. Twitter'ı da 4. sınıfta kapadım. Instagram hiç kullanmadım zaten.

Neyse, şunları kullanacaksak bile amacına uygun kullanalım. Teşekkür ederim paylaşım için.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
black mirror adli bir dizi var. Aslinda dizinden daha ziyade 45'er dakikalik kisa filmler.
Teknoloji- sosyal medya uzerine mukemmel elestiri yapmis her bir bolum.

Ozellikle 2. Sezonun bolumleri dehset idi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
malesef evet ifade
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.