You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

SEVGİLİNİN CEVABI.......

SEVGİLİNİN CEVABI.......

Kıdemli Üye
SEVGİLİNİN CEVABI.......
[Resim: vqqasklw8ey8.gif]

Sevgilinin Cevabı...

BiR GÜN bir aşık, sevgilisinin kapısını çaldı. Sevgilisi içeriden seslendi: "Ey güvenilir kişi, kimsin?" Kapıyı çalan:

"Benim!" deyince, sevgilisi: "Git burdan! Sen henüz olgunlaşmış değilsin. Senin içeriye girme zamanın daha gelmemiş" dedi.

O zavallı aşık, kapıdan çekti gitti. Yollara düştü, ayrılık acısıyla yandı durdu. Tam bir yıl sonra geri döndü ve sevgilisinin kapısını yine çaldı. Sevgilisi içeriden yine seslendi: "Kapıyı çalan da kim?"

Aşık şöyle cevap verdi:
"Ey gönlümü almış olan! Kapıdaki de sensin sen!"

Bunun üzerine sevgilisi:
"Madem, şimdi ´sen", ´ben´ oldun. Ey ´ben´ olan; benden ibaret olan şimdi gir içeriye! Çünkü bu ev dardır. İki ´ben´i içine alacak yer yoktur burada."

İğneden geçirilecek iplik, iki ayrı iplik olursa, ucu çatallaşır da iğneden geçmez. Madem ki, sen tek katsın, birsin; gel bu iğneden geç. Fânî bir varlık, kendisini bakî bir varlığa teslim edince, o da bakî ve ölümsüz olur.

(mesneviden)
[Resim: 1871qt9.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: SEVGİLİNİN CEVABI.......
Muhteşem bir paylaşım diyorum başka şey demiyorum.
Allah razı olsun...
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.