You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sevgi ve Korku Arasında

Sevgi ve Korku Arasında

هل أنا حقاً أنا ؟
Sevgi ve Korku Arasında
[Resim: 484824_490517804320424_737454046_n.jpg]

"Her insanda bir nefis vardır. Her türlü kötülüğe ve isyana meyyal olan bu nefsin disipline edilmesinde öncelikle sevgi değil korku etkendir. Sevgi ile gevşekliğe meyleden ve "Sevdiğim Allah, ben sevgili kulunu nasıl olsa affeder" umuduyla birçok İlahi hükmü yaşamayan nefis ancak ve ancak korku ile disipline edilebilir."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Sevgi ve Korku Arasında
Bende sevgiden gelen korkunun daha degerli oldugunu dusunurum hep. Yani insan ne kadar cok severse yanlis yapip karsi gelmekten o kadar cok korkar bence.
Paylasim icin Allah razi olsun gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Sevgi ve Korku Arasında
demek istediğniz ümit ve korku olmalı sevgi bence bambaşka bir şey Allah'ı hakkıyla sevebilsek ki; tasavvufun müslümanı ulaştırmaya çalıştığıen son mertebedir; korkuya da ümide de gerek kalmaz. seven sadece itaat eder. havf ve reca somut bir şeyler arayan insana Allah'ın rahmet pınarıdır. itaat şuuruna eremeyene sunulan genişliktir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.