You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Cvp: ŞERİAT NEDİR ?
Hepinizin eline sağlık.Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.ve çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Rabbim bir an olsun beni bana bırakma.Rabbim bir an olsun beni sensiz bırakma.Rabbim bu dünyadada ahirettede herşeyin hayırlısını ver.Rabbim sonumuzu hayırlı eyle.(Amin.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: ŞERİAT NEDİR ?
ALLAHIN ŞERİATI İNŞALLAH HAKİM OLUR BEN ŞERİATLA YÖNETİLMEK İSTİYORUM İNŞALLAH BANA NASİP OLUR YAŞASIN ŞERİAT
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hüküm yalnızca Rabbimindir. O hüküm de şeriattır.Rabbim şeriatla yönetmeyi ve yönetilmeyi nasip etsin.yüreğinize sağlık.

Selam ve dua ile...
MANASIZ GÖNÜLLERDE MANA ARAMAK,MANALI GÖNLÜNÜ MANASIZ KILMAKTIR...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Şeriat-ı İslâmiye, aklî bürhanlar üzerine müessestir. Bu şeriat, ulûm-u esâsiyenin hayatî noktalarını tamamıyla tazammun etmiş olan ulûm ve fünûndan mülahhastır. Evet, tehzibü'r-ruh, riyâzetü'1-kalb, terbiyetü'1vicdan, tedbîrü'1-cesed, tedvîrü'1-menzil, siyasetü'I-medeniye, nizâmâtü'1âlem, hukuk, muâmelat, âdâb-ı içtimâiye, vesâire vesâire gibi ulûm ve fünûnun ihtivâ ettikleri esâsâtın fihristesi, şeriat-ı İslâmiyedir. Ve aynı zamanda, lüzum görülen meselelerde, ihtiyaca göre izahatta bulunmuştur. Lüzûmlu olmayan yerlerde veya zihinlerin istidadı olmayan meselelerde veyahut zamanın kabiliyeti olmayan noktalarda, bir fezleke ile icmal etmiştir. Yani, esasları vaz' etmiş, fakat o esaslardan almacak hükümleri veya esâsâta bina edilecek fürûâtı akıllara havâle etmiştir. Böyle bir Şeriatın ihtivâ ettiği fenlerin üçte biri bile şu zaman-ı terakkîde, en medeni yerlerde, en zekî bir insanda buluzıamaz. Binâenaleyh, vicdânı insaf ile müzeyyen olan zât, bu şeriatın hakîkatinin bütün zamanlarda, bilhassa eski zamanda, takat-i beşeriyeden hariç bir hakikat olduğunu tasdik eder.

Asırlara göre şeriatlar değişir; belki, bir asırda kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir. Hâtemü'1-Enbiyadan sonra, Şeriat-ı Kübrâsı her asırda, her kavme kafi geldiğinden, muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır Fakat, teferruatta bir derece ayrı ayrı mezheblere ihtiyacı kalmıştır.

Bediüzzaman..

"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."

Ne ki SEVDA:Hakka sevdalanmadıktan sonra..
Ne ki HAYAT: Hakkı yaşamadıktan sonra..
Ne ki KAVGA: Hak yolunda olmayınca..
Ne ki ÖLÜM:Şehadet vurmayınca..

[Resim: ry185oo.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
asırlara zamanlara göre şeriatlar değişebilir,ama dinler değişmez.peygamber efendimizden önce gelen peygamberlerin ve ümmaetlerin yaşam tarzları ve ibadetleri şimdiki gibi değildi. en son Peygamber Efendimizin getirdiği en son din ve şeriat geçerli ve daha kapsamlı olandır.

"Basar(Göz) sanatı(mahlukatı) görürde, basiret(kalp gözü) sanatçıyı(Halıkımızı, Saniimizi, Ma'budumuzu, Rabbimizi) görmezse çok abes olur."

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
o zaman reyyan kardeşimizin söylediği şu cümleler de yanlış olur:

"Peygamberimizden önce de birçok peygamber gelmiştir, bu peygamberlerin bazılarıda ALLAH tarafından yeni bir şeriat yani kanun ile gönderilmiştir.Peygamberimiz'in getirdiği şeriat ta önceki şeriatların bir devamı ve tamamlayıcısı niteliğindedir.

Bu,Kur'an'ı Kerimin şu ayetinde görülebilir: "ALLAH dini doğru tutmanız ve onda ayrılığa düşmemeniz hususunda Nuh'a tavsiye ettiği, sana vahyettiğimiz, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiyede bulunduğumuz dinle ilgili hususları size şerîat olarak koydu” (eş-Şûrâ, 42/13). .

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.