You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Şeriat Cezaları
Merhaba arkadaşlar, şeriat hakkında kafama takılan bazı sorular var ve bu soruları sizinle paylaşmak istiyorum.

Şimdi şunu bir hatırlayalım; şeriat kanunları Allah'ın sözleridir, Allah kusursuz olduğu için sözleri de kusursuz olmak zorundadır. Şimdi devam ediyorum.

Bu durumda şeriatın kusursuz olması yani toplumsal her türlü soruna çözüm olması gerekiyor, yanlış mıyım? Aşağıda vereceğim senaryolarda maalesef şeriat araştırmalarıma göre cevapsız kalıyor, bir de sizden duymak istiyorum.

Mesela mobbing sorunu. Mobbing nedir? İş yerinde çalışana yapılan psikolojik baskıdır. Toplum içinde aşağlayıcı davranılması, iş yerinden bilerek tiksindirme çalışmaları, ayrımcılık, vs... Bunun şeriatta bir cezasını bulamadım. Yok yani, bulamadım. E cezası yoksa çalışana yapılan bu eziyetin tam olarak nasıl önüne geçilecek, sadece İslam hukuku referans alınırsa? Çünkü İslam hukukuna göre bunun bir cezası yok, e yapılmasının önüne nasıl geçilecek o zaman?

Hakaret etmek peki? Mesela ben bir adam buldum diyelim. Durmaksızın küfrediyorum adama, öyle böyle değil. Dini inancı haricinde her şeyine küfrediyorum adamın; günlerce, haftalarca devam ediyorum. Şimdi; araştırmalarıma göre sadece dini inancına laf ettiğimde ceza alıyorum. Ama adamın anasına bacısına küfrettiğimde bana verilecek net bir ceza yok ortada? Yani ne biliyim 100 kırbaç falan da yok ortada, bunun cezası nedir?

Hayvanlara yapılan eziyet diyelim mesela. Hayvana eziyet etmek günah, tartışmasız çok yanlış bir hareket. Peki; diyelim ki ben bir kedi aldım ve her gün sopayla dövüyorum, bunun İslam hukukuna göre cezası nedir? Araştırmalarıma göre bunun da bir cezası yok. Yani tamam, İslam bunu yanlış olarak kabul ediyor ama ceza vermiyor? Ortada yazılı bir cezası yok ki. Ben de ceza almayacağıma güvenip kediyi sopayla dövmeye devam edebilirim o zaman, sonuçta cezası yok. İslam hukuku bu konuda ne tür bir yaptırım sunuyor?

İşkence nasıl? İşkence etmek her türlü yasak. Nedeni ne olursa olsun yasak. Peki; burada aklıma 2 senaryo geliyor. Mesela bir ajandan bilgi almak zorundayız, yoksa o bilgiyi alamadığımız için milyonlar ölecek. Bu durumda işkence etmeden nasıl çözeceğiz durumu? İkinci senaryo ise, hayvana yapılan eziyet ile aynı. Araştırmalarıma göre işkence edenler için de bir yaptırım yok. Yaptırım olmadığına göre zevkine işkence eden birisinin bunu yapmasının önüne İslam hukuku referans alınarak nasıl geçilebilir?

Peki sınavda kopya çekmek? Kopya çekmek İslama tabi ki de aykırı. Ama kopya çekmenin net bir yaptırımı yok. Yani hırsızlık olarak nitelendiriyorsanız ortada çalınan ve sahiplenilmiş bir '' mal '' yok. O yüzden kopya çekmek teknik olarak hırsızlık olmuyor. E o zaman bunun cezası nedir?

Gibi gibi senaryolar için İslam hukuku bize neler söylüyor acaba?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Şeriat Cezaları
arkadaş düşünmüş taşınmış bunları bulmuş.çok da güzel bir yerden yakalamış tebrik ediyoruz kendisini.

bahsettiğin olay zulümdür.adının ingilizce olması yapılan eylemi farklı kılmıyor.Kuran da böyle topluluklara ne yapıldığı açıkça yazıyor.

islamda kısas diye bir kavram vardır.Sen hayvanı her gün döverek işkence edersen senin de aynı şekilde cezalandırman gerekir.

kopya çekmek başkasının hakkına el uzatmaktır,başkasının hakkını hile ile gaspetmektir,kul hakkı yemektir.bunların cezası da bellidir.

Allah "düşünmez misiniz" derken senin gibileri kastetti işte.zulüm,işkence,kul hakkı gibi basit kavramları bile anlamayıp "hadi bunlara da cevap versinler de göreyim" zihniyeti ile buraya gelmeniz bile şu ayeti onaylar nitelikte bir davranıştır.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.