You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Şeriat
Biryerde Şeriat'la yönetilen bir devlet olan BAE'de bir kadın pantolon giydiği için kırbaç cezasına çarptırılmıştı.http://www.youtube.com/watch?v=KeO-erdrugs
buda video.Sorum ise bunların sadece çarpıtmamı yoksa cidden kuran-ı kerimde varmı.Merak sebebim ise bir "Şeriat" devleti olması.Yani islam temellerine göre yönetiliyor diye böyle bir şey gerçekmi diye merak ettim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Şeriat
hayır arkadasım bu serıat degıl..yanı Allah ın serıatı degıl..bu kendı kafalarına gore serıat kuralları koymaya calısanların serıatı..muslumanlık zulmu emretmez aksıne yasaklar yasaklar yasaklar..kuran dakı ayetlerle de sabıttır..serıat devletı peygamber devrınde kaldı,sımdıkıler serıat degıl;serıat adı altında ınsanın ınsana yaptıgı ıskence...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
o videoda arkadaki filistin bayrağı mı ben mi bilemedim ?
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
insan her zaman insandır. hangi dinden olursa olsun.
Türkiye'de de dini kendi menfaatlerine kullananlar fazlaydı, şimdi de bir çok müslüman ülkesinde aynı durum vardır. Bunun dinle filan ilgisi yok, tamamen ülkelerin halklarının fikri gelişmişlik düzeyiyle ilgili.
Esasen dinler toplumsal nitelikleri çok öyle aman aman değiştirmezler. Örneğin binlerce yıldır İpek yolu biinir ve ipek hala dünyada en ucuz olarak Çindedir. Peygamber efendimiz "ilim Çinde olsa bile gidip alın" demiştir, Çin yine belli konularda ilim atlaması yapmış ve gidip ilim alınacak düzeye gelmiştir.
Araplar eskiden daha fazla şiddete meraklı ve baskıcı bir milletti, içerdi zina yapardı, fena bir milletti. Din o milleti ahlaki yönden belli bir noktaya getirmiştir, ancak insanların genlerinde olan bazı özelliklere müdahele etmesi söz konusu olmadığı için, hangi dinden olursa olsun kişi bir şekilde ırsi olarak taşıdığı özelliklere meylediyor.
Buna hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bugun şeriatla yönetilen bir çok ülke aslında kuranı kerimde yazılan şeriat kurallarını tam olarak uygulamıyor malesef...kuranı kerimde pantolon etek vs gibi kelimeler gecmez...yada ben bilmiyorum bugune kadar duymadım okumadım...kadının tesettürü hakkında ayetler vardır...oda kadınların vucut hatlarını belli etmeyen giysiler giymesi gerektigi ile alakalıdır...yani kadının eli yüzü dışında kalan yerlerin kapatılması gerektigini ve kıyafetin dar olmaması gerektigini anlatır ayetlerde...ama şu gecmez bunları uygalamayan kadınları kırbaclayın dövün cezalandırın...
emir üstte yazdıgımız gibidir aşagı yukarı siz bu emre itaat edersiniz etmezsiniz bunlar amel defterinize gunah sevap olarak işlenir...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.