You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Senin Adaletin Nasıldır Yarab?

KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Bir gün Hz Musa karşılaştığı ve anlam veremediği bi hadiseden sonra yüce mevlaya yönelerek YaRabbi şüpesiz senin adaletine sorgu sual olmaz kusursuzdur lakin ben görmek isterim öğrenmek isterim diyince,Yüce Mevla ona;ey Musa şu büyük kayanın ardına geç ve karşısındaki altında su akan şu söğüt ağacını ve olacakları sadece gözetle emredince.Hz Musa hemen Yüce Mevlanın emri üzerine emrettiği yere gider ve söğüt ağacının dibini izlemeye başlar.Bir süre sonra heybetli bir atlı gelir havanın verdiği sıcaktan atını söğüt ağacına bağlar ve sarığını kemerini çıkarır bi kenara koyar ve suyu içmeye başlar.birazda dinlendikten sonra atına biner ve ordan uzaklaşır.bir süre sonra bir delikanlı gelir bu genç çeşmeye yaklaşınca bir kemer ve birde sarık görür kemeri ve sarığı alır ve su içtikten sonra ordan ayrılır.bir süre sonrada elinde bastonuyla bir ihtiyar yaklaşır HzMusa hareketlerine bakınca ihtiyarın yön bulmaya çalıştığını görüp ama olduğunu anlamış.ihtiyar su sesine yönelince içmek için bi serinlik olduğu anlar ve ağaç dibinde olduğunu farkedip su içtiiktek sonra oraya uzanır.aradan fazlaca bir vakit geçmeden atın ayak seslerini duyar silkinir ve ayağa kalkınca bir ses ona ''ey ihtiyar ben burada kemerimi bıraktım onu gördünmü der''ihtiyar ne kadar evladım ben amayım görmedim desede o atlı şahıs inanmaz ona o kemeri gizliyosun ver yoksa boynunu vuracağım der,ihtiyar ne yapsın ne dese inanmıyor kızgın bi sesle sürekli kemeri ver diyor en sonunda atlı sinirle ihtiyarın boynunu vurup atına binip ordan uzaklaşmış.Hz Musa Yüce Mevlaya dönüp Yarabbi ben anlamadım şimdi bir atlı geldi ve ucuz bi kemerle başına bağladığı örtüyü bıraktı bi genç geldi o ucuz kemeride o örtüyüde aldı gözleri görmeyen bir ihtiyar geldi ve o atlı gerip dönüp o ucuz para etmez bi örtü için hemde haksız yere başını vurdu adaletini çözemedim diyince,Yüce Mevla ey Musa siz bilmessiniz ancak ben bilirim ve ben izin vermeden kimse bilemez diyince ,Hz Musa YaRabbi beni ilminle kuşat diye dua edince.Yüce Mevla ey musa o gelen atlı o kemeri alıp giden gencin babasını yıllarca çalıştırıp parasını vermedi o kemerin içinde altın vardı bizde gence babasından kalan hakkı teslim ettik.o gözleri görmeyen ihtiyara gelince o çok zalim birridir onun gözlerini görmez hale getirdik ama o gene zulmunü yaptı ve o atlının babasını öldürdü ancak gözleri görmediği için kimse ondan şüpelenmedi.O atlıda zalimdi gözleri görmeyen ihtiyarda:

''BİZ ZALİME CEZASINI,BAŞKA BİR ZALİMİN ELİYLE VERİR SONRA HEPSİNİ TOPLAR CEHENNEME ATARIZ''
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.