vakti zamanında öyle çok namaz kılmazdık başımızdan kötü şeyler geçince SubhanAllahu Teala bize kendimize çeki düzen verme fırsatı nasip etti silkelendik toparlandık kurana sarıldık Elhamdulillah
en kaliteli müslüman olmaya çalıştım o zamandan beri, amel edemesemde herşeyden haberdar olmak istedim çok okudum daha da okuyacağım inşeAllah
şimdi tanışma faslından sonra asıl meseleye gelecek olursak
kaliteli müslüman olalım derken ifrata mı kaçtık biraz bunu yeni yeni düşünmeye başlıyorum hatta bırakın düşünmeyi psikolojik problemlerim baş gösterdi kalbim mutmain olmuyor
selefi hocaların sohbetlerini dinledim vakti zamanında Ebu Ubeyde, Ebu Hanzala ve daha pek çoğunu, İbni Teymiyye okudum durdum hep adı geçiyordu çünkü sohbetlerde
ailem öyle çok dindar değiller ama ben arkadaşlarımı hep görüşüme yakın olanlardan seçiyorum SubhanAllah
Selefi yanlısı sohbetler dinleye dinleye, okuya okuya, forumları var tc tarafından kapandı dün orda takıla takıla kalbime o fikirlerin hepsi yerleşti ama dediğim gibi kalbim mutmain olmuyor gene de
çünkü tc devletini kafir olarak görmemiz söyledi , oy kullanan mürteddir demokrasi dinine girip şirke bulaşmıştır wAllahu Alem'e ortak koşmuştur, tc devletine imam olanın arkasında namaz kılamayız çünkü laiklik şirkine yemin edip göreve başlamışlardır, asker polis TAĞUT düzeni müdafaa ettikleri için kafirdir, ölen şehit değildir cahiliye ölümü üzerine ölmüştür arkasından bırakın üzülmeyi sevinmek gerekir, cihad boynumuzun borcudur cihad yapmayan mahkame i kübrada derin sorgulara çekilecektir bunun en aşağı mertebesi ise yukarıda saydığım insanı kafir eden şirkerden el etek çekmek, tevhid akidesine bağlanmak ve bunu tebliğ etmektir
bunların hepsine gönül verdiğim söylenemez zaten aileme kafir demiş olurum o zaman çünkü ailem bunların çoğunu yapıyor, ama artık bilmiyorum yavaş yavaş herkese kafir hatta kendime bunları kabullenemediğim için kafir gözüyle baktım ve psikolojim bozuldu yazarken bile kalbim çarpıyor terliyprum
ama bunları söylerlerken o kadar delillere başvuruyorlarki wallahi sizde bende okumaya yoruluruz bitap düşeriz muhalif olmak mümkün değil gibi çünkü alim sözüdür çoğu, hadistir bunun için kestirip atamıyorum
Bu forum daha ılımlı gibi, ifrata mı düştük anlamam için başkalarının görüşlerini öğrenmem gerek çünkü onlara göre o seviyeden biraz aşağısı kafirliktir onun için korkuyorum kafir olmaktan geceleri soğuk soğuk terliyorum ne kabullenebiliyorum ne inkar edebiliyorum kalbim daralıyor kardeşler samimi olun bana lütfen dediklerimde yalan yoktur zor durumdayım aylardır, takip ediyorum konuyu hemen cevap yazarım lütfen