You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Selefilik akımına kapıldım

Acemi Üye
selamün aleyküm kardeşler foruma biraz önce kaydoldum ben 19 yaşında nefsiyle mücadele eden bir gencim

vakti zamanında öyle çok namaz kılmazdık başımızdan kötü şeyler geçince SubhanAllahu Teala bize kendimize çeki düzen verme fırsatı nasip etti silkelendik toparlandık kurana sarıldık Elhamdulillah

en kaliteli müslüman olmaya çalıştım o zamandan beri, amel edemesemde herşeyden haberdar olmak istedim çok okudum daha da okuyacağım inşeAllah

şimdi tanışma faslından sonra asıl meseleye gelecek olursak

kaliteli müslüman olalım derken ifrata mı kaçtık biraz bunu yeni yeni düşünmeye başlıyorum hatta bırakın düşünmeyi psikolojik problemlerim baş gösterdi kalbim mutmain olmuyor

selefi hocaların sohbetlerini dinledim vakti zamanında Ebu Ubeyde, Ebu Hanzala ve daha pek çoğunu, İbni Teymiyye okudum durdum hep adı geçiyordu çünkü sohbetlerde

ailem öyle çok dindar değiller ama ben arkadaşlarımı hep görüşüme yakın olanlardan seçiyorum SubhanAllah

Selefi yanlısı sohbetler dinleye dinleye, okuya okuya, forumları var tc tarafından kapandı dün orda takıla takıla kalbime o fikirlerin hepsi yerleşti ama dediğim gibi kalbim mutmain olmuyor gene de

çünkü tc devletini kafir olarak görmemiz söyledi , oy kullanan mürteddir demokrasi dinine girip şirke bulaşmıştır wAllahu Alem'e ortak koşmuştur, tc devletine imam olanın arkasında namaz kılamayız çünkü laiklik şirkine yemin edip göreve başlamışlardır, asker polis TAĞUT düzeni müdafaa ettikleri için kafirdir, ölen şehit değildir cahiliye ölümü üzerine ölmüştür arkasından bırakın üzülmeyi sevinmek gerekir, cihad boynumuzun borcudur cihad yapmayan mahkame i kübrada derin sorgulara çekilecektir bunun en aşağı mertebesi ise yukarıda saydığım insanı kafir eden şirkerden el etek çekmek, tevhid akidesine bağlanmak ve bunu tebliğ etmektir

bunların hepsine gönül verdiğim söylenemez zaten aileme kafir demiş olurum o zaman çünkü ailem bunların çoğunu yapıyor, ama artık bilmiyorum yavaş yavaş herkese kafir hatta kendime bunları kabullenemediğim için kafir gözüyle baktım ve psikolojim bozuldu yazarken bile kalbim çarpıyor terliyprum

ama bunları söylerlerken o kadar delillere başvuruyorlarki wallahi sizde bende okumaya yoruluruz bitap düşeriz muhalif olmak mümkün değil gibi çünkü alim sözüdür çoğu, hadistir bunun için kestirip atamıyorum

Bu forum daha ılımlı gibi, ifrata mı düştük anlamam için başkalarının görüşlerini öğrenmem gerek çünkü onlara göre o seviyeden biraz aşağısı kafirliktir onun için korkuyorum kafir olmaktan geceleri soğuk soğuk terliyorum ne kabullenebiliyorum ne inkar edebiliyorum kalbim daralıyor kardeşler samimi olun bana lütfen dediklerimde yalan yoktur zor durumdayım aylardır, takip ediyorum konuyu hemen cevap yazarım lütfen
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Selefilik akımına kapıldım
İkna olduğunuz ayet ve hadisleri bir de başka kaynaklardan okusanız bence daha doğru olacaktır.

Bir de müsülüman olma ihtimali bile olsa birilerini kafir ilan etmekten ve onlarla cihad etmektense. Herkesçe bilinen kafirlerin düzenini bozabilecek girişimlerde bulunmak daha doğru olmaz mı?

Bizim peygamberimiz yahudileri bile af etmişken ne diye müslüman olma ihtimali olan insanlar ile çarpışacağız.?

Aşağıdaki ayeti bir okuyun

"O vakit Allah'tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever. " Ali İmran Süresi 159. Ayet
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kardeş Allah yardımcın olsun senin geçtiğin yerlerden bende geçtim ve aşırılık ları çok bu adamların ama doğru yönleri de var, ibn teymiyyeyi aralarında zikretme bence o büyük bir alim diğerleri cahil. Bu konular da sana bu forumda ilmi cevap verecek kimse bulamazsın.

Aynı tekfire biz de düştük zamanında fakat bazıları da çok gevşek orta yolu bulmak lazım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2015, Saat:11:52 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Kafir olmayanı tekfir etmek kafir eder. Ama kafir olana kafir dememek kafir etmez. Kafire kafir değil demek yanlıştır.

Yani oturup şu kafirdir şu değildir deyipte bu gibi şüphelere girmektense, kafirmiş değilmiş ile ilgilenmeyip yolumuza baksak daha doğru olacaktır.

Oy vermek meselesine gelirsek. Bu ve benzeri ihtilaflı konulardan müslümanlar uzak durmalı ve birbirlerini mazur görmelidirler.

Bir müslüman günah işlemişse kafir olmaz, günahkar olur. Oy kullanmak günahsa günahkar olunur kafir değil.

Başka bir örnek. Hanfilerde kan akması abdesti bozar Şaffi de bozmaz. Bir şafi kan aktıktan sonra namaz kılabilir fakat hanefi kılamaz kılsa günah işlemiş olur ama hiç bir zaman dinden çıkmış olmaz. bir hanefi şafii ye bakıp "kanın aktı namaz kılamazsın kılsan günahtır" diyemez.

Diğer ihtilaflı meseleleri de abdest gibi değerlendirin. Oy vermek bir mezhepte günah olmasına rağmen bir başka mezhepte günah olmayabilir.

Eğer bu gibi ihtilaflı meselelere takılır kalırsak şafiler hanefileri, hanefiler şafileri camilerine almayacaklardır. Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir ki.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hüccet011 SABIRLI OL KARDEŞİM SANA MÜSAİT OLDUĞUMUZ BİR VAKİT SİZİ MÜTMAİN EDEN CEVABI VERECEK BİRİLERİ OLACAKTIR

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Mezhep savunmuyor ahi, zahirilik bir menhecdir nassları nassların gösterdiği şekilde algılamak sahabenin yolundan gitmektir bana çok faydası dokundu zahirilik zaten delil üzere olmak demektir eskiden bana da onlar delille hareket ediyorlar gibi geliyordu ama şuan olay çok başka oldu, etrafımda genellikle cahil insanlar olunca bilgi aldığım onlar sanki bunların yanında delilsiz gibi geliyordu ama elhamdulillah ki zahirilikle tanıştım. Yani ehli hadis ile. Bu abi ilim öğrenmeme özellikle delilleri ile usul öğrenmeme çok vesile oldu tavsiye ederim inş.
İbn Teymiyye rahimehullah bu tekfircilerin yolunda değil. Ama asrın mürcilerinin de yolunda değil. O tam bir itidal insanı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.