You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Uzman
selamunaleyküm
arkadaşlar birşeyi çok merak ettim aklıma takıldı düşüncelerinizi belirtiniz lütfen

biraz önce çıkmış oldugum bir seminerde konu sonrasında bir tartışma oldu sizlerle paylamak ve düşüncelerini görmek istedim...

diyorki:

-Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun verilerine göre, 7 milyar kişiye ulaşan dünya nüfusunun 1 milyardan fazlasının engelli olduğu tahmin edilmektedir. .

bizim türkiyemizdede nüfusun yaklaşık 12.29 unun engelli oldugu söylendi..

içlerinden bir tanesi
-günümüz türkiyesinde insanlar kendi kendilerini engelleştiriyor dedi ve bunun üzerinede
-engel Allah tan gelmez
-Allah bilerek kimseyi engelli yapmaz ne geliyorsa biz yapıyoruz diye konuşmalar gerçekleşti.

dünya nüfusu 7 milyar bizim nüfusumuz 70 milyon diyerek de türkiyede bilinçsizligin giderek arttıgını ve engellilerin giderek çogalacagını belirtti...

düşüncelerinizi lütfen belirtiniz çok lazım bana
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: selamunaleyküm
15.10 da tekrar seminere katılmam gerekiyor bilgileriniz lazım tekrar bu konu açılırsa bilgim olmasını istiyorum yardımcı olun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
daha 20 dakikan war yazan olur ilaki , inan bu konuyla ilgili hiç bi bilgim yok Sad
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Kardeşim Allahın izni olmadan dalından bir yaprak bile düşmez ben bunu bilir bunu söylerim

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bu konu kader mevzuna kadar dayanır,
şu kadar söyleyim, Allah insanları müsavi yaratmamış, dünyada insanların durumlarının çan eğrisine uyumlu dağılım gösterdiği görülür: Örneğin zeka seviyesi gibi.
Ben bunun sosyal durumları için de böyle olduğunu düşünüyorum.
Yani toplumlarda bir alt seviye, sonra genişçe normal seviye, ve yine bir miktar üst seviye oluyor.

Şöyle deniyor:
Çan eğrisi, bir çeşit özettir: Kaderin özeti, çeşitliğin, dağılımın, farklılığın, toplumsal yapının özeti.

Ayrıca bu düzenek, neden beş parmağın beşinin bir olmadığını da açıklar.

Biri geldi, galiba cevap vermekte geç kaldım.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-12-2014, Saat:04:13 PM, Düzenleyen: Zehan.
...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allahü Tealanın kullara verdiği cüz-i irade ile kişiler kendi tercihlerini yaparlar..tercihlerini yaparken hayrı yada şerri tercih edebilriler. Fakat hayrı yaratan Allah olduğu gibi şerri de yaratan yine Allahü Tealadır , hayra rızası vardır şerrede rızası yoktur ama her ikisinide yaratmıştır..

Kişi kendi iradesi ile bir araba alır onu kullanamadığı için kaza yapar ve sakatlanır, bunlar kulun cüz-i iradesi ile istediğinin Allah Teala tarafından dilenip yaratılmasıdır."İsra suresi 11. ayet: İnsan hayrı istediği kadar şerri de ister. "

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
emeginize saglık Allah razı olsun keşke biraz daha çabuk yazabilseydinizde bende bunları bilseydim bilgim olsaydı...olsun çok teşekkür ediyorum sizlere...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.