Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Selamun Aleyküm Kafam Çok Karışık
Selamun Aleyküm Kafam Çok Karışık
Issız bir çölde giderken gözüne parlak bir şey ilişiyor. Yanına varıyorsun ki bir kol saati.
Ne düşünürsün?
Aaaa, çölde kumlar, madenler vs. ne güzel kendi kendine birleşmişler, şekillenmişler böyle bir saat olmuşlar mı dersin,
yoksa bunun imalatçısı, satıcısı, kullanıcısı kimdi, burada ne işi var diye mi düşünürsün?
İnsan ve diğer tüm canlıların yapı taşları bildiğin gibi cansız, akılsız, iradesiz atomlardır. Tıpkı çöldeki saat örneğinde olduğu gibi, bunca akılsız, cansız, atom yığınları bir araya geliyor, bu harikulade insanı yaratıyor, -sadece fiziki olarak ete kemiğe bakma- ona ruh veriyor, duygu veriyor, düşünce veriyor. Buna inanmak mı daha kolay, yoksa o videodaki saçma sapan yorumlara mı.
Allah niye Hitleri durdurmamış, o halde yok muş... Bumu ispat?
Alpi abinin dediği gibi, bunlar sizin gibi gençler için tuzaklardır. Yeterince donanımlı olmadan, yeterince okuyup bilgilenmeden buralarda dolaşmamalı. Bu sitelerde harcayacağın zamanı, önce kendi dinini öğrenmek, Kur'an Türkçesini okuyup, Allah'ını tanımak vs. işlerle harcayın.
Allah'a emanet ...
İkinci olarak evrendeki düzenden, akıllı tasarımdan vs bahsederek Allah'ı kanıtlayamazsınız. Bu -çıkarımlarınız doğruysa- bir yaratıcıya delalettir. Bu yaratıcının yehova, mazda, allah, poseidon, zeus olduğunu nereden bilebiliriz? Bahsettiğiniz şey ile Allah'ı kanıtlayamazsınız. Ayrıca akıllı tasarım, muhteşem düzen iddialarına cevap niteliğinde videoları var arkadaşların. "Evren Gerçekten Harika Bir Düzen İçerisinde Mi" adlı video.
"Bu kafirlerden uzak durun, kirli suda temizlenilmez." gibi düşüncelerden sıyrılıp gerçekten Allah'ın emrettiği gibi okuyan, sorgulayan, öğrenmek isteysen insanlar olup videoları düzgünce izleyip, çıkarımlar yapıp objektif bir şekilde bana İslam'ı savunun lütfen. Eğer haklılarsa da vicdanınız ile bunu kabul edin ve haklı noktalarını söyleyin...
Karşılarındakileriyse aptal ya da cahil zannedebiliyorlar.
Öyle ki artık bir yerden sonra kendileri aptalca ve cahilce şeyler söyleyebiliyorlar.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Dağarcığının ne kadar kötü niyetlerle dolu olduğu böyle sahte, üçkağıtçı yaklaşımlarından belli.
"Leküm dinüküm, veliyedin"
Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize.
Dikkat ettiysen ben 1. cevabımda aynı senin gibi düşünüp, bir kardeşimize safiyane duygularımla, nacizane görüş ve tavsiyelerde bulundum. Aynı şekilde Alpi kardeş de, tavsiyelerde bulunmuş.
Ancak gelen cevabı okuduğumuzda kullanılan jargon, seçilen kelimeler bunları iyi tanıyan, bilenler için hemen maskenin çıkarılmış halini görür.
Alpi'yi bilmem ama ben yıllarca bunlar gibi yaşamış, düşünmüş sonradan Allah'ın hidayet nasip ettiği biri olarak bu jargonu iyi tanıdığımdan öyle yazdım.
Müslüman biraz da uyanık olmalı.
Bunların amacının öyle yazdığı kadar masum olmadığını, tam tersine kaç kişiyi bu zehirli videoları seyrettirip, kaç kişinin kafasını bulandırabiliriz hesabı olduğuna inanıyorum.
Derdim kişilerle kişisel hesaplaşma, cedelleşme değil. Derdim bunları okuyan, iyi niyetli saf kalpli 3. kişilere bir uyarı olsun, kardeşlerimiz uyanık olsun...
Bu yüzden de onların propagandasına alet olmamak için, artık bu başlık altında hiç bir mesaja cevap yazmayacağım, diğer arkadaşlara da tavsiye ediyorum.
Allah'a emanet
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi