You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Selamun Aleyküm Kafam Çok Karışık

Selamun Aleyküm Kafam Çok Karışık

Yönetici
RE: Selamun Aleyküm Kafam Çok Karışık
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2017, Saat:10:22 AM, Düzenleyen: alpi.
Süper Moderatör
Sadece 1. videoyu izleyebildim. Bu mu sağlam delil. Allah'ın yokluğunun delilleri diye bahsettiği şeyler, dünyada açlık var, savaş var vs.. neden önlemiyor. bunların cevapları Kur'anda geniş olarak var. Şimdi burada konuyu dağıtmadan ben bir şey anlatacam dikkatli oku:

Issız bir çölde giderken gözüne parlak bir şey ilişiyor. Yanına varıyorsun ki bir kol saati.
Ne düşünürsün?
Aaaa, çölde kumlar, madenler vs. ne güzel kendi kendine birleşmişler, şekillenmişler böyle bir saat olmuşlar mı dersin,
yoksa bunun imalatçısı, satıcısı, kullanıcısı kimdi, burada ne işi var diye mi düşünürsün?

İnsan ve diğer tüm canlıların yapı taşları bildiğin gibi cansız, akılsız, iradesiz atomlardır. Tıpkı çöldeki saat örneğinde olduğu gibi, bunca akılsız, cansız, atom yığınları bir araya geliyor, bu harikulade insanı yaratıyor, -sadece fiziki olarak ete kemiğe bakma- ona ruh veriyor, duygu veriyor, düşünce veriyor. Buna inanmak mı daha kolay, yoksa o videodaki saçma sapan yorumlara mı.
Allah niye Hitleri durdurmamış, o halde yok muş... Bumu ispat?

Alpi abinin dediği gibi, bunlar sizin gibi gençler için tuzaklardır. Yeterince donanımlı olmadan, yeterince okuyup bilgilenmeden buralarda dolaşmamalı. Bu sitelerde harcayacağın zamanı, önce kendi dinini öğrenmek, Kur'an Türkçesini okuyup, Allah'ını tanımak vs. işlerle harcayın.

Allah'a emanet ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Öncelikle kirli bir su falan yok. Hiç kimse kirli/kötü falan değil. Bu insanlar bu toprakların insanları, onlar kardeşimiz. Bizim gibi düşünmüyor, bizim inandıklarımıza inanmıyor olabilirler. Bu onları kirli bir su içinde yapmaz. Belki de kirli su içinde olan bizlerizdir...
İkinci olarak evrendeki düzenden, akıllı tasarımdan vs bahsederek Allah'ı kanıtlayamazsınız. Bu -çıkarımlarınız doğruysa- bir yaratıcıya delalettir. Bu yaratıcının yehova, mazda, allah, poseidon, zeus olduğunu nereden bilebiliriz? Bahsettiğiniz şey ile Allah'ı kanıtlayamazsınız. Ayrıca akıllı tasarım, muhteşem düzen iddialarına cevap niteliğinde videoları var arkadaşların. "Evren Gerçekten Harika Bir Düzen İçerisinde Mi" adlı video.
"Bu kafirlerden uzak durun, kirli suda temizlenilmez." gibi düşüncelerden sıyrılıp gerçekten Allah'ın emrettiği gibi okuyan, sorgulayan, öğrenmek isteysen insanlar olup videoları düzgünce izleyip, çıkarımlar yapıp objektif bir şekilde bana İslam'ı savunun lütfen. Eğer haklılarsa da vicdanınız ile bunu kabul edin ve haklı noktalarını söyleyin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2017, Saat:03:54 PM, Düzenleyen: 12mucizesi.
Yönetici
Bazı insanlar kendilerini çok zeki zannedebiliyorlar.
Karşılarındakileriyse aptal ya da cahil zannedebiliyorlar.

Öyle ki artık bir yerden sonra kendileri aptalca ve cahilce şeyler söyleyebiliyorlar.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Alpi'ye katılıyorum. Kendinizi bu kadar kurnaz sanmayın. Gidin çöplüğünüze, masum genç ayaklarına milleti kandırmaya çalışmayın.
Dağarcığının ne kadar kötü niyetlerle dolu olduğu böyle sahte, üçkağıtçı yaklaşımlarından belli.
"Leküm dinüküm, veliyedin"
Sizin dininiz size, bizim dinimiz bize.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Teşekkür ederim kardeş, uyarın için Allah razı olsun.
Dikkat ettiysen ben 1. cevabımda aynı senin gibi düşünüp, bir kardeşimize safiyane duygularımla, nacizane görüş ve tavsiyelerde bulundum. Aynı şekilde Alpi kardeş de, tavsiyelerde bulunmuş.

Ancak gelen cevabı okuduğumuzda kullanılan jargon, seçilen kelimeler bunları iyi tanıyan, bilenler için hemen maskenin çıkarılmış halini görür.

Alpi'yi bilmem ama ben yıllarca bunlar gibi yaşamış, düşünmüş sonradan Allah'ın hidayet nasip ettiği biri olarak bu jargonu iyi tanıdığımdan öyle yazdım.

Müslüman biraz da uyanık olmalı.
Bunların amacının öyle yazdığı kadar masum olmadığını, tam tersine kaç kişiyi bu zehirli videoları seyrettirip, kaç kişinin kafasını bulandırabiliriz hesabı olduğuna inanıyorum.
Derdim kişilerle kişisel hesaplaşma, cedelleşme değil. Derdim bunları okuyan, iyi niyetli saf kalpli 3. kişilere bir uyarı olsun, kardeşlerimiz uyanık olsun...
Bu yüzden de onların propagandasına alet olmamak için, artık bu başlık altında hiç bir mesaja cevap yazmayacağım, diğer arkadaşlara da tavsiye ediyorum.

Allah'a emanet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-06-2017, Saat:08:57 AM, Düzenleyen: camici.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.