You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şehadete yürüyen şehitler ölümü öldürenler

Şehadete yürüyen şehitler ölümü öldürenler

General
RE: Şehadete yürüyen şehitler ölümü öldürenler
Kaynak doğruhaber.com
22 Mart 2004 Şeyh Ahmed Yasin şehid edildi

Katil Yahudiler peygamberleri katleden bir kavimdi Allah'ın, lanetlediği nasipsizler tekerlekli sandalyesinde sabah namazında helikopterlerle füze atarak değerli bir öncüyü katletmekten çekinmedi kundaktaki bebelerden, 80 yaşındaki ihtiyarlara hayat hakkı tanımayan israilli katiller Şeyh Yasin'e de kıymış, dünyaya "Terörist bir lideri etkisiz hale getirdik" demekten utanmamıştır. Şaron'un yönettiği suikastin ardından Hamas, İslami Cihad, El Aksa Şehitleri israil'den intikam alacaklarını açıkladı.intifada öncüsü felç olmasına rağmen Allah yolunda direnen büyük insan, HAMAS'ın lideri Şeyh Yasin sabah namazının ardından işgalci Siyonistlerin füzelerine hedef olarak şehit oldu. Saldırıda Ahmed Yasin'in yardımcısı dört kişi daha hayatını kaybetti.
Şeyh Yasin'in hayatı dört kelimedir İbadet, hicret, cihad ve şehadet. Bu nebevi çizgi peygamberlerin gösterdiği kutsal yoldur şeyh yasin kulluk görevine inanmış Allah'a teslim olmuş, biriydi. Allah'a inancıyla zalimlere teslim olmadı hak yoldan sapmadı, zalimlere kadar taviz vermedi. Tertemiz vatanı Siyonistler tarafından işgal edilince 11 yaşında ailesiyle hicret etti bedensel özürlü olmasını mazeret göstermeksizin, cihad ve direnişe lider oldu Allah'a kulluk cihad ve direnişe adadığı 67 yıllık ömrünü, bir seher vaktinde, cemaatle kıldığı sabah namazında kucakladığı şehadetle tamamladı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kaynak vahdet.info.tr
İzzettin kassamla Cihadın fitili Ateşlendi

1931 de İzzettin Kassam'la, Kudüs Kurtuluş Hareketi arasında birlik sağlanmıştı. Halk kıyam için kendini hazırlıyordu 5 Nisan 1931'de cihad başladı İzzettin Kassam'ın mücâhidleri el-Yecurda işgalci İngilizlerle üç siyonisti öldürdü. Filistin topraklarına yerleşen siyonist teröristlere karşı eylemler gerçekleştirildi.Şeyh İzzettin Kassam'ın kıyamı Filistinlilerin İngilizlere karşı altıncı kıyamıydı İngiliz işgalciler Kassam'ın cihadından rahatsız oluyor; onu ortadan kaldırmak için çabalıyordu İzzettin Kassam, 1935'te mücahitleriyle Ya'bed dağına çıktığında İngiliz casusları tarafından ihbar edildi. İngiliz işgalciler 500 kişiyle şeyh kassamı kuşattı Kassam ve mücahitler karşı koydular Şeyh Kassam'ın yanında sadece 14 mücahit vardı 19 Kasım 1935 de Şeyh Kassam, Şeyh Abdullah, Şeyh Sa'di şehit edildi mücahitler İngilizlere esir düştü esirler askeri mahkemede iki ile on beş yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı Şeyh Kassam ve arkadaşlarının şehadeti Müslümanları hüzne boğdu. Cenaze namazı on binlerce Müslüman tarafından kılınarak "Bacur" şehitliğine defnedildi.
Şehit Kassam'ın cenazesinde İngilizler böyle bir kalabalık görmedi korkuya kapıldı ingiliz işgalcileriyle Müslümanlar arasında çatışma çıktı. yaralananlar oldu. Şeyh İzzettini ihbar eden casus mücahitler tarafından öldürüldü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kaynak vahdet.info.tr
Şehadet Yıldönümünde Prof. Rantisi'yi Anarken

HAMAS'ın kurucu liderinden Prof. Rantisi'nin hayatı fedakârlık ve mücadeleyle geçti.Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetiyle Direniş bayrağını Şeyh Yasin'den devraldı işgalci saldırganlara taviz vermemedi tıp profesörü olarak mesleğini icra ediyor hem de işgale karşı mücadelede önder, görevi görüyordu.siyonistlerin hedefiydi zindana atıp sürgün ettiler ilk fırsatta öldürmenin planlarını yaptılar 10 Haziran 2003'te Rantisi yaralandı aracı hurdaya döndü.17 Nisan 2004 de saldırganlar bu kez hedefi vurmayı başardı. Rantisi'nin 25 yaşındaki oğlu Muhammed ile iki koruma görevlisi şehit olurken kendisi Şifa Hastanesi'nde gösterilen çabalara rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Prof. Rantisi'nin şehit edilmesi bütün Filistin'i sarstı
Rantisi Şeyh Yasin gibi şehit olmuş onun peşinden gitmişti. Filistinliler bunu "Büyüklerin Zirvesi" olarak nitelendirdi

17 Nisan 2004 HAMAS lideri Prof. Abdülaziz Rantisi'nin şehit edildiği tarihtir. kendisini rahmet ve minnetle anarken mücadele hayatını paylaşıyoruz Siyonistler Filistin direnişinin liderlerlerini hedef aldılar .Filistin direnişi büyük bir fedakârlık gerektiriyordu. Direniş kelle koltukta yaşamak, ölüm demekti Prof. Abdülaziz Rantisi, direniş bayrağının ayağa kaldırdı İşgalcilerin tehditlerinden hastalıktan kalp krizinden öleninde Apaçi helikopterlerinin saldırısına uğrayanında dünyaya veda etmek zorunda kaldığını, Apaçi'yi tercih edeceğini ifade ederek işgalcilerden korkmadığını.ölümler arasında şehadeti tercih edeceğini, şehadetin en ulvi hedef olduğunu belirtti İşgalcilerin Rantisi saldırıları hain ve korkakçaydı işgalcilerin Gazze'den çekilmesi Filistin direnişinin zaferidir Siyonistlerin yenilgisidir.

Rantisi cinayeti Şaron'un ABD ziyareti arkasından ve Bush'un açık çek vermesiyle gerçekleşti Bush, Şaron'un projelerine hayran kaldı tam destek verdi Rantisi cinayeti Bush - Şaron görüşmesinde ele alınıp karara bağlandı Cinayet, ABD'nin Irak'taki direnişte köşeye sıkıştığı büyük kayıplar verdiği günlerde gerçekleştirildi ABD'nin dünya kamuoyunu başka yöne çekmeye ihtiyacı vardı. Rantisi'nin şehid edilmesi böyle bir olaydı
Cinayette kullanılan teknoloji Amerikan emperyalizminin Siyonistlere ikram ettiği teknolojidir. işgal devletinin Rantisi'yi hedef alan vahşi saldırısında kullandığı Apaçi helikopterleri ABD, İsrail işgal devletinden başka hiçbir ülkeye vermemektedir. kullanılan füzeler ABD ürünüdür
İnfaz Şaronun cani pilotları tarafından gerçekleştiriliyor. cinayet İsrail - ABD ortak cinayetidir
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şehit Annesi: "Kokusunu Şehit Düştüğü Topraktan Alıyorum Hakkari’nin Çukurcada 14 yıl önce şehit düşen Jandarma Er Serkan Adıgüzel’in annesi Aysel Adıgüzel, oğlumun şehit düştüğü toprağı saklıyorum. Komutana oğlum nerede şehit olmuşsa göster’ dedim oğlumun toprağını bana verin dedim. Oğlumun şehadet toprağını
saklıyorum. Oğlumun Kokusunu alıyorum" dedi.
Elazığlı Serkan Adıgüzel, 2004 te Hakkari Çukurcada şehit düştü annesi oğlunun odasını Bir müzeye çevirdi oğullarının eşyalarını özenle saklıyor Şehit toprağını koklayarak oğullarının kokusunu alıyor çift, kendileri ve 4 oğullarını şehit vermeye hazır olduklarını söylüyor

*yaşadıklarını anlatan baba Hasan Hüseyin Adıgüzel, oğlum şehit oldu Terhis olunca düğün dedik. Nasip olmadı. Terhisine 3 ay vardı şehit oldu. Vatan sağ olsun. Takdiri ilahidir, nasip ve kaderdir”Sınırdaki asker kendi çocuğumuzdur Bu olay Cumhurbaşkanımızın değil, Türkiye’nin meselesidir. Cumhurbaşkanımız olmasaydı Kan gövdeyi götürürdü. 4 çocuğum var. Bende dahil sınıra giderim. istiyorum ki şehit düşeyim. çocuklarımız şehit düşerken televizyona bakamıyoruz, dayanamıyoruz” diye konuştu.

*"Anne atletimi, çorabımı yıkama ben şehit oluyorum"Ölünceye kadar oğlumun eşyalarını muhafaza edeceğim şehit annesi Aysel Adıgüzel İzine geldiğinde ‘Anne şehit oluyorum. Gidince gelemem. Atletimi ve çorabımı yıkama’ dedi. ’ içine doğmuştu. Burası oğlumun müzesidir. Eşe dosta gururla açıyorum. 4 oğlum var, gerekirse gönderirim, ben de giderim. Vatan ve namus uğruna oğlum canını verdi. oğlumun kaderinde varmış. Şehit olduğu yere gittik. Komutana ‘Hangi noktada şehit olmuşsa göster’ dedim. Oğlumun toprağını verin dedim. toprağı aldım saklıyorum. Kokusunu alıyorum dedi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kaynak ölümhaberi.com

BALIKESİR ŞEHİDİMİZ Astsubay CEMİL ERKEK, Suriye Afrin'de tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Afrinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Cemil Erkek’in 32 yaşındaydı
Balıkesir Kareside yaşayan annesi ile babası Rahim Erkek’e şehadet haberini balıkesir Valisi Ersin Yazıcı verdi. sokaklara Türk bayrakları asıldı. Şehidimiz EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIYDI
Şehit Erkek, cuma namazında defnedilecek.
Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Cemil Erkek, Balıkesir’de son yolculuğuna uğurlandı şehit cemil Erkek’in naaşı Türk bayrağına sarıldı Şehidimiz 32 yaşındaydı Erkek’i 4 yaşında Melike ve 5 aylık Salih isminde 2 çocuğu vardı

UNUTMA !.. UNUTURMA !...ŞEHİTLER ÖLMEZ.”. Ancak !.. Ne zaman şehitlerimiz unuturuz, işte o zaman onlar ölür.. Gelecek nesiller için yaşatalım. Bir kaç kelimeyle de olsa ta’ziyesini paylaşın. Ailelerini onurlandırın.Vereceğin küçük bir destek , büyük etki yaratacak. Şehitlerimize olan borç ödenemez !.. Yardım etmek bizim boyunuzun borcu ve onlar dua bekliyorlar ŞEHİTLERİMİZ Vatan uğruna can verenler

Uzman Çavuş İLHAN HAMURCU, Hatay Hassa’da trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi..

Piyade Onbaşı SEDAT MEKAN Şırnak Kuyu Tepe üs bölgesinde şehit oldu.

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral ÖZDEN ÖRNEK 75 yaşında yaşamını yitirdi.

Piyade Astsubay MEHMETCAN ÖZKAN 25 yaşında Mersin Tarsus’ta trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
EVLADA AĞLATAN DOKUNUŞ

*Bolu’nun Tekke Işıklar köyündeki yangına giderken kazada şehit düşen itfaiye erleri Erhan Yazkan ve Aykut Kabakçıoğluna Bolu İtfaiye Müdürlüğünde tören düzenlendi.Şehit itfaiyeci Aykut Kabakçıoğlu’nun babası Nurettin Kabakçıoğlu, oğlunun tabutuna son kez dokundu onu son yolculuğuna uğurladı. Ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.Tekke Işıklar köyünde bir evde çıkan ve rüzgarın etkisiyle 5 ev, ahır ve samanlığı kül etti itfaiye aracı şarampole yuvarlandı.Gerede Belediyesi İtfaiyesi, 112 sağlık ekibi, UMKE ve AFAD sevk edildi. Evleri yanan ve yanma tehlikesi bulunan köylüler gözyaşları içindeydi İTFAİYE ARACI ŞARAMPOLE YUVARLANDI*Yangının kontrol altına alınamamasıyla bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Bolu itfaiye aracı yangın için gittiği yolun kaygan olması nedeniyle şarampole yuvarlandı. itfaiye eri Erhan Yazkan olay yerinde yaşamını yitirdi. Aykut Kabakçıoğlu ise ağır yaralıydı hastanede hayatını kaybetti.Bolu Belediyesinde görev yaparken 2018 de İtfaiye şoförü olarak göreve başlayan 33 yaşındaki 2 çocuk babası Erhan Yazkan ile 5 aylık itfaiye eri yangın yolunda geçirdikleri kaza sonrası şehit düştü Oğlunun son kez giydiği yangın tulumunu giyen, ve oğlunun Türk bayraklı tabutuna son kez dokunan ve onu son yolculuğuna gönderen baba Nurettin Kabakçıoğlu; “Yavrum Ramazan ayını ve bayramını sensiz nasıl geçireceğiz” diyerek yaşları döktü. *şehit itfaiyecilerin, mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı Cenaze töreninde çevre illerdeki itfaiyeciler  şehit meslektaşlarını yalnız bırakmadı Şehitlerin son kez giydikleri itfaiye tulumları tabutların üzerine konuldu. Şehitlerin cenazeleri Sitiler camisine sirenlerle getirildi. Törene ve cenazeye binlerce kişi katıldı. Şehit yakınları sinir krizi geçirdi. Alah rahmet eylesin gencecik iki kişi Hakka yürüdü.. Allah ailelerine mesai arkadaşlarına sabır versin. İtfaiye şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun amin
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kaynak milliyet.com
1 Aylık Piyade Uzman Onbaşı Şehit Oldu

Hakkari’nin Şemdinlide Irak’ın kuzeyindeki Sare Batin bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 25 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Furkan Peker şehit oldu Irak’ın kuzeyindeki Sare Batin bölgesindeki operasyonda askerler ile PKK’lı teröristler çatışdı 1 ay önce Hakkari Jandarma Özel Harekatda göreve başlayan Piyade Uzman Onbaşı Furkan Peker şehit oldu. 1 yıl önce Özge Kılıç Peker ile evlenmişti Şehit eşi gözyaşlarına boğuldu.Şehidin annesi Meral ve babası gözyaşlarına boğuldu. Şehit sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehid sosyal medyada "Görev kutsaldır kutsal olan yola canımız malımız her şeyimiz fedadır önce vatan millet sonra ana ve yar bu yolda savrulan birileri var" yazdığı görüldü.
Şehidin Şehadet Haberi Sivas'a Ulaştı
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şehit annesi İlk kez onsuz Anneler Günü geçiriyorum

*Şırnak'ta helikopterin düşmesiyle şehit olan 13 askerden Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın annesi Semiha Sığınak, "O günden beri gözüme uyku girmedi, ilk kez onsuz Anneler Günü geçiriyorum. Herkes çocuğuna, biz kara topraklara sarılıyoruz" dedi. 31 Mayıs 2017 günü Şırnak Uluderede Şenoba Tugay Komutanlığından kalksn helikopter yüksek gerilim hattına takıldı kazadaki askeri helikopterde şehit olan 13 askerden şehit Pilot Yüzbaşı Serhan Sığnak 31 yaşındaydı 55 yaşındaki annesi Semiha Sığnak Anneler Günü nedeniyle Adana garnizon şehitliğine geldi. Oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını eliyle sevip öpen anne, dua okuyup ağladı. Anne Sığnak, şehit anneleri için Anneler Günü diye bir şeyin kalmadı "31 Mayıs’ta bir yıl oluyor, Şırnak’ta helikopter pilotuydu oğlum, şehit oldu. *Bu ilk Anneler Günü, her Anneler Günü'nde onun telefonuyla gözümü açıyordum, 'Anneler Günün kutlu olsun annem' derdi. onun sesi ile uyanırdım oğlun şehit oldu hiç uyuyamıyorum hayatım zindan oldu, dünyam karardı. bebeğimdi, kuzumdu, herkes çocuğuna sarılırken şehit anneleri topraklara sarılıyor. Anneler Gününde kara toprağa sarılıyoruz. Dünyada en büyük acı evlat acısı bunu yaşayarak gördüm" gözyaşlarına boğuldum

Kaynak Hürriyet.com
Şehit annesi, torunuyla hayata bağlandı

*HAKKARİ Şemdinli ilçesinde 2010 yılı Haziran ayında PKK'lı teröristlerce sınır birliğine yapılan saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Mustafa Kayın'ın memleketi Edirne Keşanda yaşayan annesi Sevgi Kayın, oğluyla aynı isimdeki taşıyan 6 yaşındaki torunu Mustafa'yı büyüterek hayata bağlanıyor. Sevgi Kayın 15 gün önce dünyaya gelen 2'nci torunu Mısra'nın sevincini yaşıyor.
Evlatlarını vatan uğruna kaybeden şehit anneleri için Anneler Günü, buruk geçiyor. Hakkari Şemdinlide şehit düşen Piyade Çavuş Mustafa Kayın'ın annesi Sevgi Kayın Anneler Günü'nü büyük oğlu Süney'den olan ve şehit amcasının ismini taşıyan torunu Mustafa ile 15 gün önce dünyaya gelen Mısra'ya sarılarak geçiriyor.ONUN YERİ, ACISI ÇOK FARKLI OLUYOR' *İki oğlundan birini şehit veren şehit annesi 8'inci Anneler Gününde acım taze Hiçbir şey oğlumun yerini doldurmuyor. Bir Mustafa'mız daha geldi. torun olarak. Ama evlat acısı çok farklı. Anneler Günü hüzünlü bir bayram oluyor hüzün. Oğlumun yaşıtlarını, arkadaşlarını görüyorum Kimi nişanlı kimi evli Anne baba yarası çok başka Rabbim şahadet şerbetini içirmeyi nasip etmiş ona ama her anne ve baba için tarif edilemez bir acı" 'KONDURAMIYORSUN, 'DÖNMEYECEK' DEMİYORSUN' askere gitmeden önce oğluma Kahvaltı hazırlıyordum. Ağabeyiyle oturuyordu. Ağabeyine, 'ister misin şehit olayım' dedi. Ben Mustafa her askere giden şehit mi oluyor, neden böyle konuşuyorsun?' Dedim, sadece gülümsedi, cevap vermedi. Son gecesiydi

*ağabeyiyle aynı odada yatıyorlardı. 'Gelsene evladım ikimiz yatalım seninle' dedim. gülümsedi, onu sevdim. Sonra yerine gitti yattı. İkinci oğlumdu ayrılışımız bambaşkaydı. Şehit oldu ölümü ona Konduramadım dönmeyecek' demedim
'DÜKKAN AÇIP, EVLENECEKTİ Oğlum askerlik dönüşü mobilya atölyesi kurup evlenmeyi planladı, "O zaman evlenecek ağabeyinin evini düzüyorduk. Dedi ki, 'Ağabeyimin her şeyini yapın ama sadece kapılarla dolaplarını ben yapacağım' dedi. Mobilya bölümü okumuştu. hayalleri dükkan açıp Sevgilisi ile Evlenmekti 'BENİ HAYATA BAĞLAYAN TORUNLARIM OLDU' Anneler Günü'nde tüm şehit anneleri gibi içlerimiz yandı, "Göz pınarlarımız kurudu. beni hayata torunlarım bağladı. Hayat mücadelesi bitmiyor. *Allah, evlat acısıyla kimseyi sınamasın. Yüzünüz gülüyor, hareket ediyorsunuz ama yüzü, sesi hayalinize hep geliyor. oğlum Anneler Günü'nü kutlarken diğer oğlum aklıma geliyor. O da olsa sarılacak boynuma, öpecek" evladımla gurur duydum, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerin annelerinin, Anneler Günü kutlu olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.