Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Şefaat Var Mıdır ? Nerede Ve Nasıl Olacaktır ?
Şefaat Var Mıdır ? Nerede Ve Nasıl Olacaktır ?
Şefeat: Şefeat, Rasüller, nebiler, alimler ve Allahü Tealanın izin vereceği kimselerin, yine Allahın izni ile müminlerden bazıalrının günahlarının bağışlanmasını yada Allah katındaki derecelerinin yükseltilmesini talep etmeleridir..
Ehl-i Sünnete göre müminlerden büyük günah sahibi olanalr içinde şefeat söz konusudur. Ancak Allahın izni olmadan hiç kimse şefeat edemeyeceği gibi Allahın izin vermediği hiç kimse için de şefeat edilemez. bu konuda ehli sünnetin delil olarak getirdiği ayet ve hadisler mevcuttur..
İslam fırkalarından Mutezile şefeati reddederken,Şialar kabul edereler..
Müfteriz:Hadisicilerin meşhur hadisleri için yaptıkları2ikiden fazla yolu olan, fakat mütevatir derecesine ulaşmayan hadis" tarifidir..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
not: sende bişeyin altında buzağı arama mübarek
selametle..
Değil mi..?
Lakin, şefaat bir kurtarma operosyonu ise, burada da iki durum vardır,
Peygamber direk cennetliktir, o kendisini kurtarmıştır, dolayısıyla, müslümanları da (Allah'ın izin verdikleri) kurtaracaktır...
Burada da şöyle bir soru akla geliyor:
Diyelim şefaat yok, yani kurtarma operosyonu yok, şefaatle cennete girecekler, cehennemde mi kalacaklardı, cennete giremiyecekler miydi..?
Bunun da cevabı vardır: "Allah'ın izni.."
Dolayısıyla bu yönden bakılacak olursa, şefaat hakkında kavga etmeye gerek yoktur, dua da etsek, şefaatçı da olunsak,
Her yol Allah'a çıkıyor...
O af ederse affedileceğiz...
Gerisi de yoktur...
Bir de şu vardır:
Ben mesela bir tarikatın şeyhiyim. Bu şefaat yetkisi müntesiplerim tarafından bana da yükleniyor. Gerçek de öyle zaten. Benim bir Şeyh olarak Cennet garantim var mı..? Yok, değil mi? O zaman kurtarma operosyonunu (şefaati) nasıl kullanacağım...?
İşte tarikat müntesipleri şeyhlerine tamamen kurtulmuş inancıyla bakarlar. Bu inanç da çok normal değil gibi...
Netice:
Amellerimizin ve dualarımızın güzelliğiyle -inşallah- cem'an kurtulanlardan oluruz...
Şefaati kabül etseniz de kabül etmeseniz de değişen bir şey yoktur...
Allah asla kin beslemez... Ve Allah müslümanları sever... Ve Allah müslümanları rızasına nail kılar...
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi