You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Secdeye giderken ve Kalkarken Elleri Kaldırmak

Secdeye giderken ve Kalkarken Elleri Kaldırmak

General
RE: Secdeye giderken ve Kalkarken Elleri Kaldırmak
-hiç yapılmaması doğru değilmiş

bütün hanefiler yanlış yapıyor zaten

abdestindeki bir sünnete tam olarak uymadı diye 20yıllık namazı iade eden İmam-ı Azam sünnete uymayacak?

Hanefi ve Malikilere göre, rükuda ve rükudan kalkmada iftitah tekbiri dışında elleri kaldırmak sünnet değildir. Çünkü Hanefiler ile Malikilere göre Hz. Peygamber (as) den sahih bir rivayet gelmemiştir. Dayandıkları delil İbni Ömer’den rivayet edilen şu hadistir: “Hz. Peygamber (as) namaza başlayınca ellerini kaldırır, sonra bir daha ellerini kaldırmazdı.”(1)

Bu delillerin ikincisi İbni Mesud (ra)’un fiilidir. Şöyle demiştir. “Size Resulullah (as)’ın namazını kıldırayım mı? Namaz kıldırdı ve ellerini iftitah tekbirinden başka yerde kaldırmadı.” Bir ifade de şöyle denilmiştir. “İlk defa ellerini kaldırır, sonra bir daha kaldırmazdı.”(2)

Yine şöyle demiştir: “ Resulullah (as) ile namaz kıldım. Ebubekir ve Ömer ile de beraber namaz kıldım. Onlar iftitah tekbiri dışında ellerini kaldırmazdı.”(3)
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-09-2013, Saat:02:06 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
هل أنا حقاً أنا ؟
abdestteki bir sünnete uymadım diye 20 yıl o namazı kaza eden kişi gerizekalının tekidir ve bu kişi rasulullahın yolundan beridir.. Ebu Hanife rahimehullah böyle bir şey yapmaz aksine iddia ediyorsan delilini getir..

mezkur konuya gelince aktarırken kaynak aktar, geçtiği yerleri belirt. ibn mesuddan gelen rivayet diğer 17 sahabiden gelenle çelişmez.. tümün parçasından zikretmek diğer parçalarına engel teşkil etmez.. üstelik biz ibnu ömer'in namazda ellerini kaldırmayanları taşladığını bilirken bu sünnetti terk edemeyiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İbni Mesud hadisini sizin dediğinizi sahih kabul edersek nasıl birleştirebiliriz?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.