You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Seccadeler Rampalardır

Seccadeler Rampalardır

R4BİA
Seccadeler Rampalardır
Seccadeler Rampalardır

Kulu Allaha goturen pek cok yol vardir. Ayni bir agacin dallari gibi, sonunda hepsi ayni govdeden semaya uzanir. Yollarin en guzeli, muminin surekli vecd halinde olmasidir ki bunu saglayanlardan biri de namazdir. Hadislerde, namaz icin Muminin miraci buyurulmustur. Lakin bu yukselme acik gokyuzunde degil, maneviyat ve kulluk boyutunda ucmak ve Allahu Teala in rizasini kazanmaktir. Bu yukselme; Allahin huzurunda oldugunu idrakle, gonlunu, dusuncelerini, butun uzuvlarini Ona yoneltmendir.

Mirac; seccadede baslar, Allah-u Ekber denildigi anda , tum istekler, arzular, her turlu dunyasal duygular geriye atilmis, vucut tum unsurlari ile Ona dogrulmustur.

Kisi artik Allahin huzurundadir, mecazi ifadeyle Onun kapisini calmaktadir.. ve kapi acilmis, Buyur ya Kulum denilmistir. Ve kul o durumda, yasadigi hicbir donemde hic kimsenin karsisinda durmadigi bir ifadeyle boyun eger rukua varir.

Ey guzeller guzeli sevgili senden ayrildigimdan beri, inler durur tum zerrem..Ey sevgisinden tum kainati yaradan Allahim; senin onunde talebimi soylemeye bile takatim yok, senin huzurunda soz bana degil, senin fermanina duser. Ey Allahim; izzet olarak senin kulun olmak bana yeter

Tum zerreleri titrer, duydugu huzur onun aldigi cevaptir..Secdeye varir..bu sukrandir, bu razi olmaktir, bu kullugunu en son sekilde ifade etmektir.

Ey Sevgili; senin huzurunda ben kucucuk bir noktayim..fermanim senin elinde, hayatim, olumum, vefam senin elinde, sen ki her seyi hakkiyla bilensin, sen ki huzuruna geleni cevirmeyecek kadar Rahman ve Rahimsin,

her seyin sahibi sensin, tum zerrelerimle diyorum ki, senden baska tapilacak yoktur. Azamet sahibi sensin, ben sadece yarattiginim, sana muhtac olanim.

Bilir ki, gucu veren Odur..bilir ki aranilan her ne ise Onda aranir, O ihsan ederse, her sey O anda bulunur.

"Sen kendini kucuk bir varlik mi sanirsin? Oysa sende buyuk bir âlem gizlidir."der Alemlerin Rabbi..

Basini kaldirir..oylece oturur..kendisine soyleneni alir ve ;

Rabbiyle miracinda kendisine verilenlere sukreder..Miracina sahit olanlara selam verir..ve hayata yine sonraki miracina kadar, Ona layik kul olma savasina devam eder.

Artik ogrenmistir; her seccadeye gidis, Onun huzuruna cikistir. Her seccade bir rampadir. Kulu Allaha ulastiran rampalar, onu kullanacak olana, Allahin kapisini caldiran rampalar..

Her secdeye varis da; kullugunu ikrardir ve sonu vuslattir O guzeller guzeli Sevgili ile..

Ne demis ugruna alemler yaratilan Cihan Serveri ;

Namaz, kisinin kalbinde bir nurdur; artik sizden icini aydinlatmak dileyen, kalbindeki nurunu artirmaya calissin.

Rabbim; yureklerinde Onun askini tasiyan herkesi, onlari Allaha ulastiran bu rampalardan uzak eylemesin..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Seccadeler Rampalardır
Rabbim; yureklerinde Onun askini tasiyan herkesi, onlari Allaha ulastiran bu rampalardan uzak eylemesin.. Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin emekleriene sağlık kardeş
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.