You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şebnem Ferah - Sigara

Şebnem Ferah - Sigara

Göğe Bakma Durağı.
RE: Şebnem Ferah - Sigara
Her ne kadar benimde paylasimlarim olmus olsada nazenin hakli aslinda.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Yahu kim koymuş bu hükmü? Herşeyi İslam hükmü diye önümüze koyuyorlar. Bu din bir tek erkek üzerine mi kurulu?
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kuran-ı Kerim'de bayan sesli müziğe dair ayet olmaması onun helal olduğu anlamına gelmez.
Kadının sesi ziynettir ve Nur 31. ayete göre bunları sakınması gerekir.İmam-ı Gazali (ki
bu islam alimi hakkındada "yahu kim koymuş bu hükmü? demezsiniz umarım)
İhyâ isimli eserinin 35 sayfasını bu meseleye ayırarak bütün söylenenleri tahlil etmiş, delilleri
karşılaştırmış ve şu neticeye varmıştır:

Mûsıkî ister ses ister âlet ile olsun tek hükme bağlı değildir: Haram, mekruh, mübah ve müstehab olabilir.

1) Dünya arzusu ve şehvet hisleri ile dolup taşan gençler için yalnızca bu duyguları tahrik eden müzik haramdır.

2) Vakitlerinin çoğunu buna veren, iştigâli âdet haline getiren kimse için mekruhtur.

3) Güzel sesten zevk alma dışında bir duyguya kapılmayan kimse için müzik mübahtır, serbesttir.

4) Allah sevgisi ile dolup taşan, duyduğu güzel ses kendisinde yalnızca güzel sıfatları tahrik eden kimse için müstehabdır.

Gazzâlî incelemesini sürdürürken müziğin duruma göre ya mübah veya mendûb olduğunu, onu haram kılan şeyin kendisi değil,
dıştan ârız olan beş sebepten ibaret bulunduğunu ifade ederek şöyle devam ediyor:

1) Şarkı söyleyen kadın olur, dinleyen de kadın sesinin şehvetini tahrik edeceğinden korkarsa dinlemek haramdır.
Burada haram hükmü müzikten değil, kadının sesinden gelmektedir. Aslında kadının sesi haram değildir; ancak şehveti
tahrik ederse Kur'ân okumasını bile dinlemek haram olur.

2) Müzik âleti içki meclislerinin sembolü olan âletlerden ise bunu kullanmak haram olur; diğerleri mübah olmakta devam eder.

3) Şarkı ve türkünün güftesi bozuk, İslâm inancına ve ahlâkına aykırı ise bunu müzikli veya müziksiz söylemek ve dinlemek haramdır.

4) Gençliği icabı şehevî duyguların mahkûmu olan bir kimse aşırı derecede müziğe düşer, müzik onun yalnızca cinsî
arzusunu tahrik ederse onun müzikten uzak durması gerekir.

5) Sıradan bir insanın müzik şehvetini de ilâhî aşkını da tahrik etmediği halde bütün vakitlerini alır, onu başka
işlerden alıkorsa yine haram olur.

Şimdi bunları inkar etmekte bi müslümana yakışmaz değil mi?Ben öyle sanıyorum ki burada çoluk çocuk yok.Öyle "din erkek üzerine mi
kurulu?"diye laf salatası yapıp suç bastırmakta,tedavi önerisinde bulunmakla bir yere varılmaz.İnsan kendi bilgisayarından ne dinlerse bu
kendisini bağlar,ona dışardan bi müdahale yapılamaz kendi imanı-kendi vicdanıdır!
Ancak,böyle bi platformda bulunuyorsanız bununda getirdiği sorumluluklar vardır
Dün gelipte bugün ortalık karıştıracak değilim,dün bu konudaki relax hali görünce zaten aradığımın burda olmadığına kanaat getirdim.
Facebook-Twitter gibi sosyal ağların rağbet gördüğü bi zamanda günlük ortalama 2000 misafir sayısı bir forumda azımsanacak bişey değildir .Çok eskiden bende adminlik yaptım bi sitede,forumun gidişatı ve hizmet için verdiğiniz emeklerin açısından bu rakamlar kıymetlidir.
Bu kadar aktif bir sitede
hemde "İslami" adı altında yayın yapan bi sitede hem üyelere hemde ziyaretçilere karşı vazifesi vardır insanın ki bunun vebalide vardır!
Herhangi bi huzursuzluk çıkarmak istemem,ama sessizce gitmekde yakışmaz.Ben söylemem gerekeni söyledim,gerisi size yada yönetime kalmıştır
Selametle.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.