You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sayın Diyanet İşleri Başkanım

General
Sayın Mehmet Görmez Hocam; kitaplığımda iki kitabınız mevcut. İkisi de Otto Yayınlarından çıkmış. Kitabın kapağı ne kadar da sade tam da din adamına yakışır şekilde. Kapakta sadece isim yazıyor ve küçük bir desen var. Kapak bembeyaz. Kitaba baktığımızda aa bu farklı diğer kitaplardan diyoruz hemen. Evet kitap farklı, zaten Diyanet İşleri Başkanımıza da bu yakışır. O Türkiye'nin din adamlarını temsil ediyor çünkü.

Siz o arabayı tepki gelince iade ettiniz. İbreti Alem olsun diye de ilave ettiniz. Acaba ne demek istediniz bu cümleyle? Sonra Cumhurbaşkanı tekrar size makam aracı tahsis etti. Geçenki iftar yemeğine o makam aracıyla gittiniz ve eski makam aracınız eskortluk yaptı. İftar yemeğinde acaba hiç mahçup olmadınız mı? Bu nasıl masa dediniz mi hiç? Benim zırhlı araçta ne işim var ,benim görevim tehlike mi arz ediyor diye içinizden geçirdiniz mi hiç ? Ülkemin vatandaşları aç-açıkta. Asgari ücretle bile iş bulamıyor bazıları. Benim bu arabada ne işim var diye düşündünüz mü? Bu ağız, sürekli hadis okuyan bu ağızın sahibi nasıl olur da peygamberimizle bağdaşmayan bu fiili yapar dediniz mi?

Başkanım, siz o kurumu zedelediniz. İnsanların dine bu kadar cephe aldığı bu devirde milletin ağzına laf verdiniz. Bakın capslara neler var? Değer miydi buna? Cumhurbaşkanı tahsis edince ben kabul edemem, bu benim dinimle bağdaşmıyor. Halkımdan herkes bu arabaya binecek düzeye gelmedikçe ben devletin parasıyla bu araca nasıl binerim diyemediniz mi!

Sayın Cumhurbaşkanım, bu arabayı verirken dedinizki o makam bu aracı hak ediyor. Evet,belki ediyor. Ama ediyorsa Diyanet İşleri Başkanı olduğu için değil önüne Prof.Dr. ünvanı aldığı için ediyor. Hal böyle olunca üniversitelerimizde Mühendislik Fakültesinde olsun, Fen-Edebiyat Fakültesinde olsun bir sürü Prof.Dr 'miz var. Onların hepsine araç tahsis edemezsiniz; ama en azından maaşlarına zam yapabilirsiniz. Madem siz bilime önem veriyorsunuz,sizden bunu yapmanızı beklerdim. Yoksa siz sadece din adamlarına mı önem veriyorsuz? Bu din, bilime karşı bir din mi?

En basitinden dr.ünvanını alan hocalarımız bile kitapların önsözünde eşlerine teşekkür ediyorlar.İhmalkarlıklarına tahammül ettikleri için.

Bu saatten sonra arabayı iade etseniz de bir şey değişmez. Ama unutmayın ki bu halk ahirette sizden şikayetçi olacak. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu değil mi hocam! Siz bir de hadis profesörüsünüz. Yani rasulullahla en çok ilgi-alakası olan daldasınız. Sizin hesabınız daha zor olacak!

Keşke bu sorularımı size bir şekilde sorma şansım olsaydı. Merak ediyorum ne cevap verebileceksiniz diye.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.