You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şans Kelimesi Bizi Günaha Götürür Mü?

Üye
Selamün aleyküm. Değerli müslüman kardeşlerim size bir sorum olacak. Bu aklıma hep takılırdı da az önce bir başlıkta içinde "şans" kelimesi geçen bir konu okuyunca burada sormak aklıma geldi. Şimdi değerli müslüman kardeşlerim bu şans kelimesini düşündüm de sanki bizi şirke kadar götürecek boyutta sanki. Şöyle ki şans diye bir şey olsa İslam'da geçerdi ki ben böyle bir ifade görmedim. E olmadığına göre bizim ürettiğimiz, bize işlerimizi yolunda götüren yada götürmeyen gibi bir anlam yüklediğimiz soyut nesne gibi bir şey oluyor. Bu da şirke götürmez mi? Birde ben böyle düşündüğüm için haliyle bu kelimeyi kullanmamaya çalışıyorum da bazen ağzımdan çıkıveriyor bazen o kelimenin dışında bir kelime anlatacağımı anlatmıyor. Bu kelimeden tamamen kurtulmak istiyorum. O kelime yerine ne kullanabilirim? Sizin günah olup olmama ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-04-2013, Saat:04:17 PM, Düzenleyen: pdgokhan.
General
RE: Şans Kelimesi Bizi Günaha Götürür Mü?
kullanma niyetine göre değişir bu. Tanrı kelimesini kullanana "siz Tanrıdan isteyin biz Allahtan isteriz" diyen saçma bir zihniyete dönüşmemeli.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Şans Kelimesi Bizi Günaha Götürür Mü?
kardeş motamot türkçede karşılığı yok açıklamalar şöyle

''Tevâfuk, birbirine denk gelme, latîfâne (hoş, zarif) bir şekilde uyum içinde olma anlamına gelen İslamî terimdir. Anlamlı ve hikmetli (bilgece) amaçlarla, latîf bir şekilde birbirine yakışan ve birbiriyle ilişkili olan, uygunluk arz ederek bir düzenin varlığını gösteren, kısaca birbirine tevâfuk eden her şey, evrende tesâdüfe ve şansa yer olmadığını işaret ve ispat eder...''
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.