You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sahte şeyh ve tuzakları (Efendi hz.lerinden)

Sahte şeyh ve tuzakları (Efendi hz.lerinden)

General
RE: Sahte şeyh ve tuzakları (Efendi hz.lerinden)
"sen hayatında bir kere Efendi'yi tanımış olsaydın dinlemiş olsaydın, yada en azından okumuş olsaydın
böyle saçma sapan şeyler söylemezdin...
eminim ki o dergideki yazının içeriğini bile okumamışsındır...
oturduğun yerden ahkam kesmek akıllı kişinin karı değildir..."

efendiyi okudum, cübbeli ahmeti de çok dinledim. kendilerini bir zaman hak yolda dahi sandım, fakat fazla ilerlemeden(elhamdulillah) doğruyu görüp bunların hatalarından beri durdum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah sana akıl versin...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah cümlemize basiret versin.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Kuranı yaşamadığına dair deliller koyduk, tasavvuf adı altında politeizme götürülüyor insanlar. Kurandaki (güya) dayanaklar sizlerin sandığı gibi dayanak değildir, taassup etmeseniz de okuyup ilim üzerinden tartışsak?

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Anlamadığım;

O yazıyı gördükten sonra içeriğini okusan ne? Okumasan ne? Herkes tutturmuş bir yol, en doğrusunu ben yapıyorum, en doğrusunu ben biliyorum diyor. Efendi Hazretlerinize burda hakaret yok, bişey yok, sadece yanlışını yazıyoruz. Hemen auuuuvvvvv kıyamet koparıyorsunuz. Sizdeki durum İslam dinini yaşamaktan çok taraftarlığa, hayranlığa dönüşmüş durumda. Günümüzdede bir gerçek var ki, birinin hayranıysan, savunucusuysan, onun her yaptığı işi doğru kabul etmek zorundasın. Yanlışını bile savunmak zorundasın. Kusura bakmayın ama ben bunu tapmak olarak değerlendiriyorum. Cahiliye araplarının putlar sadece bizi Allah'a yaklaştırıyor diye onlara tapmak ile hiçbir farkınız yok sizin yaptığınızın.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"bu insanların hiç zinayı meşhur kılıdığını, faizi helal olduğunu, gıybetin hak olduğunu, namazın gerek olmadığını, birdaha dirirlmeyeceğimiz,i içikinin haram olmadığını, insanlara hakaret ettiğini, gördunz mu yada duydunuz mu? yada hiç birinin çıkıp bunalr paramızı topalyıp yediler mal mulk sahibi oldular diyen birine rast geldiniz mi?"

bu tip şeylerle sınırlı değil işte kardeşim. doğru itikadi bilgiler olmadan sen de bilirsin ki hiçbir amelin faydası yoktur. bu adamlar Allaha vesile olsunlar diye şeyhleri dualarına araya almayı meşru hatta müstehab görürler. tevessül tamamı ile reddedilecek bir şey midir hayır, mesela yanındaki canlı bir salih insana "benim için Allaha dua et" dersen bu meşru hatta müstehab bir tevessüldür. ama senin derdini duyamayacak, imdadına yetişemeyecek ölülere ve sana yardımdan uzak kişilere de Allaha vesile olacaklar diye tevessül edecem dersen bu mekkeli arapları doğru yoldan saptıran şeydi.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.