You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sahte Müslümanlar İle Çevrili Dünya.!

Acemi Üye
arkadaşlar, her hafta babannemi sağlık ocağına iğne yaptırmaya götürüyorum. babannemim bana söylediği aynen şu:

başörtülü bir hemşire var. hiç ilgilenmiyor. iğneyi vurup arkasına bile bakmadan çekip gidiyor.

bir de başı açık bir bayan var. içeri girdiğimde hoş geldiniz diyor, gülücükler ile karşılıyor, iğneyi vurduktan sonra da elimden tutup kalkmama yardım ediyor ve ben odadan çıkana kadar yanımda duruyor, yardımcı oluyor.

şimdi babannemin bana anlattığı bu olaydan siz ne anladınız?

Müslümanlık sadece görüntüden ibaret hale geldi.
Bazı insanlar görüyorum. Hacı sakallı, 5 vakit namazını kılıyor ama, cimri mi cimri, ketum mu ketum, suratı 24 saat sirke satıyor, hoşgörü ve anlayış hak getire!

Günümüzde insanlar sünneti sadece sakal bırakmaktan ibaret sanıyorlar. Halbuki sünnet, peygamberin yaptıklarıyla birlikte, en önemlisi onun ahlakını da örnek almak ve yapmak değil midir?

İnsanlar bunu anlamıyorlar işte.!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Sahte Müslümanlar İle Çevrili Dünya.!
Haklısınız; zaten Kur'an'a, sünnete, Peygamberimizin (s.a.v) ahlakına mesafeli
olduğumuz için geliyor başımıza bunca musibetler!
Ancak başkası yanlış yapsa da, ortam bozuk olsa da biz kendimiz
Resulullah'ın (s.a.v.) güzel ahlakını yaşamaya çalışalım.
Bir sel var; önüne kattığını sürükleyip götürüyor, Efendimizin yoluna tutunalım ki
kurtulalım, devir âhir zaman, Allah sonumuzu hayretsin...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Aslında sorun bizim zihniyetimizde..Sakallı gördüğümüzde, başörtülü gördüğümüzde onun hata yapmak gibi bir lüksü yok diye düşünüyoruz, onunda herkes gibi sahip olduğu, taşıdığı nefsi saf dışı bırakıyoruz...İslam dininin farzlarını yapıyor olması demek sıfır hatalı olması demek değildir...Farz herkese farzdır...O sağlık ocağında gördüğünüz başı açık bayanada farzdır..(Müslüman olduğu sürece -ki büyük ihtimal öyle)..Olayları başörtülü, başörtüsüz- sakallı, sakalsız diye yorumlamayı bıraksak keşke...
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Algılar değişmiyor ama devir değişiyor, ne yazık ki...
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Öyleki; günlük hayatta başı açık bir bayanın namaz kılarken görülmesi etrafındaki bir takım insanlara şu yorumu yaptırır "namaz kılıyor güya ama başı açık"

"Elhamdülillah müslümanım" diyen birinin namaz kılmaması durumunda ise genelde şu yorum yapılır: " namaz kılmıyor ama Allah nasip etsin, nede olsa onun ile Allah arasında"

Şimdi şu samimiyetsizliğe bakın..İnsanları memnun etmek zor, bizi beğenen Rabbimiz olsun..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Örtümüzün bize ne kadar ağır bir misyon yüklediği ortada..
Rabbimiz hakkını vermeyi nasip etsin..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zeynep arkadaşımda dediği gibi..açık-kapalı,sakallı-sakalsız herkes bir nefs taşıyor..insanız..bazen nasıl görünürse görünsün kibir insanı çepe çevreleyebiliyor..kibrin olduğu yerde merhamette olmaz..güler yüz hiç olmaz gülücük

tabiiki de eğer sünnet ehliyim diyorsak gerektiği gibi olmalıyız...ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Başı kapalı bacımızın belki o günkü ruh hali iyi değildir, evli ise eşiyle tartışmıştır, çocuk varsa aklı ondadır, veya ne bilim özel bir durumu vardır, sinirlidir. ailesi kapalıdır, ama kendisi kapalı olmak istemiyordur, özeniyordur. örneği çoğaltmak mümkün. Bunu biz bilemeyiz. Başı açık bacımızda çevresinden baskı görüyordur, kalbi istiyordur ama bir türlü çevreden dolayı yapamıyordur, bu zamana kadar böyle yetişmiştir, aileside öyledir. Bunuda çoğaltmak mümkün. Bunuda bilemeyiz. İnsanların kalbinde olanı biz bilemeyiz. İnsan sınav üzere yaşar, Herşeyi hayra yormalıyız. Fakat benim imkanım var farzı sünneti yerine getirebiliyorum diye bunu yapamayanları tenkit etme hakkım yoktur. Her sakallı hoca, her kapalıda müslüman olmayabilir. Kimseyi sahteciliklede suçlama hakkım yoktur. Dinimizin gereği yaratılanı Yaradandan ötürü sevmek durumundayız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Yaşım 17-18 Civarı Tanıdığım Bazı İş Adamları Vardı Yakın Çevremden...Sakallı 5 Vakit Namazıını Kılan Müslümanlığı Kimseye Bırakmayan İnsanlardı..Ofislerine Girdiğimde Duvarlarda Dini Tablolar.. Biryanda Allah Bir Yanda Peygamberimizin İsmi Vs vs...Fakat Bu Adamlarda Her Türlü Kötü Ahlakta Vardı.Fitne Fesat ..Yalan Yere Yemin Etmek..Kul Hakkı Yemek..İnsanlar Hakkında İleri Geri Konuşmak.Benimde Hakkımı Çok Yediler..
Cuma Günleri Cumaya Gitmeyi Bırakmıştım Çünkü Bu Tanıdığım Tiplerle Aynı Safta Namaz Kılmak Beni Tiksindiriyordu..
Şimdi Bu Yaptığım Şeyin Ynlış Olduğunu Çok İyi Anlıyorum..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
elbette yanlış sen günahtan günahla kaçıyorsun gülücük

bizde nelerini gördük..halada görüyoruz..bu dünya tertemiz , günahsız mı olacağını zannediyoruz ki mükemmellik arıyoruz.
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.