You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Sahipsiz kalpler ve şerefli mağlubiyetler

General

Kalbi olmayan insan yok dünyada, insanı olmayan kalpler var yalnızca.

İnsanın, yıllardır konuşup durduğu pek çok başka insanla aslında hiç de aynı şeyden sözetmediğini anlaması yıllar sürüyor.

Dünyadaki konuşmaların kahir ekseriyeti, ilk birkaç kelimesinde zaten meramı anlaşılmış olan cümlelerin sonraki lüzumsuz kelimelerinden oluşuyor.

Yanıldığımızın idrakine vardığımız yer, yanılgıyı insanca bir kazanca çevirdiğimiz yerdir.

Ne demişti Samuel Beckett: "Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil." Peki ben ne ekliyorum yeri gelmişken buna: "Aslında beraberlik de hiç fena netice değil!"

"Bildiğim her şeyi söylesem..." diye söze hızlı başladı kalantor adam. Ve sonra aynı hızla yavaşladı: "Bana ayrılan şu koskoca iki dakika herhalde hıncahınç dolar."

Bugün parkta yere üç kaşık şeftali reçeli damlatacağım, bütün karınca dostlarım bilâistisna bu müstesna ziyafete davetlidir.

Her gün farkında olmadan edindiğim ne kadar lüzumsuz enformasyon varsa; ne yapacağımızı bilemediğimiz buruşuk alışveriş fişleri gibi gece boyu ceplerimden çıkıp duruyor.

Çekimin tam ortasında aniden şarjı tükeniveren hain bataryaya hışımla şunu söyledim: Senden hiç enerji alamıyorum!

Mecazi söylenmiş bir sözün dümdüz anlaşılması çok dramatik sonuçlar doğurabiliyor!

Gençliğini hiç yara bere almadan geçirenler, ahir ömürlerinde hayata dokunmaya bile korkar hale geliyor.

Uygun bir boş zaman yakaladığımda bir uzun hava hakkında bir kısa film yapmayı düşünüyorum.

Salıncağınızı iten insanlara çok da umut bağlamayın, bir yerden sonra onlar da bıkıyorlar.

Her şeyi olduğundan daha fazla çirkinleştirmeyi adeta kariyer meselesi haline getirmiş insanlar var; çünkü güzel çirkini görünür hale getiriyor.

Her gün sahibini karıştıran çantalar denk geliyor bana, benimki nerede sürtüyorsa!

Bazı hanımlar ayakkabılarına asansörle çıksa yeri!

Araştırmacı bir yazar olamadım ben; çünkü yapmaya başladığım her araştırma, işe en başta ne aramak üzere başladığımı hatırlayamayacağım kadar uzak muhitlere sürükledi beni.

Bitmek tükenmez heveslerim yüzünden o kadar çok şey oldum ki, görenler hiçbir şey olamadığıma hükmediyor.

En iyisi vakitlice gülün geçin ve hiç kimseyi yaptığının aslında bir espri olduğunu hatırlatmak mecburiyetine düşürmeyin! İnanın, herkes için en düşük maliyet bu!

Her şeyin kendi kontrolünde olduğuna inanmayı seviyor yeni insan. Ölüm ilanları ve saç dökülmeleri de olmasa...

Kendini bulmak için, kendini kaybetmeyi bekleme!

"Daha dün buradaydım," dedi meczup,"şimdi kim bilir neredeyim?

gökhan özcan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-01-2015, Saat:08:13 PM, Düzenleyen: çağrım.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.