Alıntı:Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem, mütevatir olarak nakledilen hadisinde: "Kim benim adıma kasten yalan söylerse cehennemde oturacağı yerini hazırlasın" buyurmuştur.
Bu hadis, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem adına hadis uydurmanın tehlikesini ifade ettiği kadar, kendisine sahih yolla, güvenilir raviler kanalıyla ulaşan bir hadisi inkar etmenin tehlikesini de bildirmektedir. Zira böyle bir hadisi inkar eden kimse: "Bunu rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem söylemedi" diyerek, O'nun adına yalan söylemiş olmaktadır!
"Bir takım kimseler) "Allah'a ve Peygambere îman ve itaat ettik" derler; sonra da onlardan bir gurup, bunun ardından yüz çevirir. Bunlar mü'min değillerdir." (Nur 47)
"Peygamberi kendi aranızda çağırmayı, birbirinizi çağırmakla bir tutmayın. Allah, içinizden birbiri arkasına gizlice sıvışanları elbette bilmektedir. Bu itibarla, O'nun emrine muhalefet edenler, başlarına bir belânın gelmesinden, yahut acı bir azaba uğramaktan sakınsınlar." (Nur 63)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Sahih Bir Hadisi İnkar Etmek de Rasule İftiradır!
Sahih Bir Hadisi İnkar Etmek de Rasule İftiradır!
Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"
"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
qabi likten başka nedir ki, kuran sünnetti mercii kılsın sonra dönsün onu vahiyden bağımsız kılsında korumasın?
doğru söyleyeceksen delil getireceksin bu kurandan sünnetin bağlayıcı olmadığına dair; Allahın onu korumadığına dair delil getireceksin eğer getiremezsen sen yalancıların en yalancısı bir sahtekar ya da cahillerin en cahili bir qabisin! (bu sert tavrımın nedeni delilsiz sünneti baltalamaya çalışman ve hevanı sünnetin önüne geçirmenden ötürüdür)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi