You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Saç sakal Bıyık
Bıyığı kesip sakal uzatmak sünnettir.
Ebû Ümâme (r.a)’dan rivayetle; Ensar’dan bir grup yaşlı Rasûlullah (s.a.v)’e:

"Ey Allah'ın Rasûlü, Ehl-i Kitâb sakallarını kısa kesip bıyıklarını uzatıyorlar.” dediklerinde Rasûlullah (s.a.v):

"Bıyıklarınızı kesin, sakallarınızı uzatın, Ehl-i Kitab'a muhalefet edin!" cevabını verdi. (Heysemî)

Bunun üzerine bıyık ile ilgili yaşanmış bir olayda şöyledir ;
Kisra'nın elçileri, Rasûlullah (s.a.v)’i Yemen’e götürmek için ve Kisrâ’nın tehditlerini içeren bir mesajla huzura çıktıklarında Rasûlullah (s.a.v) elçilerin bıyıklarını uzatıp sakallarını kısalttıklarını gördü, onlara bakmak istemedi ve şöyle dedi:

"Yazıklar olsun size! Bunu size kim emretti?" Onlar:

"Rabbimiz (yani Kisrâ) emretti." deyince, Rasûlullah (s.a.v):

"Lakin benim Rabbim bana sakalımı uzatıp bıyığımı kısaltmamı emretti." buyurdular. (İbn-i Kesir, el-Bidâye; Ebû Nuaym, Delâil)

Şimdi suale gelirsek sorum şudur.'' Burada bir kaç camii imamını gördüm ve Sakalları yok Bıyıkları Var''. Bana herkesin seçim biçimi demeyin çünkü bu insanlar Bize örnek olması gerken insanlar.
Bunun bir mantıklı açıklaması olmalı O mantıklı açıklama nedir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-09-2015, Saat:10:34 PM, Düzenleyen: orcuntsn.
General
RE: Saç sakal Bıyık
sakal bırakırsa öcü oluveriyorlar birden

cemaat bile homurdanır

cumhuriyet müslümanlığına alıştırmışlar insanları

islamı tam anlamıyla yaşamak suç hala ülkemizde...

daha ziyade psikoloji kardeşim...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Eskisi gibi sorun yok artık dizilerde sakal olduğundan herkes bırakıyor. Bazen benzememek için kessem mi diyorum. gülücük

Soruna gelince, imamlar memurdur örnek alınacak kişiler değil. Varsa mantıklı açıklamayı kendileri verebilir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-09-2015, Saat:10:53 PM, Düzenleyen: alpi.
Kıdemli Üye
Kişisel bir seçim dediğiniz gibi sünnet farz değil.
You can not out run me I m VAYNE!

Ben müslümanım ,
İslam mükemmel , ama ben değilim.
Eğer ben hata yaparsam beni suçla.
Dinimi değil.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kısa sakala sünnet demek bid'at olur. Sakal bir tutam olmalıdır, sünnet olanı budur. Eğer böyle sakal uzatılacaksa çok sevaptır, aksi halde sakalı kesmelidir, orta uzunlukta bırakmamalıdır.
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.