You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Şaban ayının yarısında okunacak dua

Uzman
عن عائشة أنها قالت: كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يدعو وهو ساجد ليلة النصف من شعبان يقول: أعوذ بعفوك من عقابك، وأعوذ برضاك من سخطك، وأعوذ بك منك، جل وجهك " . وقال: " أمرني جبريل أن أرددهن في سجودي، فتعلمتهن وعلمتهن

Aişe(r.anha) anlatıyor: Allahın Resulu(sav) Şabanın yarısı (Beraat) gece(si) secdede şöyle dua ediyordu : (Allahım) Azabından ,Afvına sığınırım.Gazabından Rızana sığınırım.Senden yine sığınırım.Zatın yücedir.

(Duayı yapıp secdeden kalktıktan sonra) şöyle söyledi : (Bu duayı) Cebrail benim secdemde söylememi emretti.

Diğer rivayette : Çünkü bana o duaları Cibril (as) öğretti ve bana secdelerde okumam için emretti.(Suyuti, Dürrü'l-Mensur, 7/403-404- Beyhaki : ''zayıftır'' der)

Başka bir rivayette : Hz.Aişe(r.anha) diyor ki:

Sabah olunca, bunları Resûl-i Ekrem (S.A.V.) Efendimize söyledim. O da:

Ey Aişe! Bunları öğrendin mi? dedi.

-Evet Ya Rasûlellah! Dedim.

Resûl-i Ekrem (S.A.V.) Efendimiz:

-Bunları hem öğren hem de başkalarına öğret. Zira bunları bana Cebrail (A.S.) öğretti ve secdede bunları tekrar etmemi emretti, buyurdu.

(İbn Asakir,Tarihu Dimeşk,5/49)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.