You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rüyalarında ölülerle buluşan diriler

هل أنا حقاً أنا ؟
Aktardığım rivayetlerin senetlerini göremedim bu nedenle tahkik etme imkanım yok. Sıhhat durumunu okuyucunun muhakemesine bırakıyorum. - Zaten nakiller bağlayıcı olmayan tecrübe edilmiş olaylardır-

Cemil b. Mürre anlatıyor, Muverrik Icli hem kardeşimdir hem dostumdur. Bir gün ona dedim ki : "Hangimiz önce ölürse gelsin, başına gelenleri arkadaşına anlatsın" Muverrik önce öldü. Ailesi onu rüyasında görmüş; sanki Muverrik gerçekten gelmiş, kapıya vurmuş, ben de kapıyı açmışım. "buyur ey Ebu mu'temir kardeşinin evine" dedim. Dedi ki: "eve nasıl girebilirim, ben ölmüşüm? Allahın bana hayırla muamele yaptığını ve mukarrabinden kıldığını söylemek için geldim"

İbn uyeyne : Süfyan es sevriyi rüyam da gördüm. Bana öğüt ver dedim. "insanların fazla tanımadığı kişilerden ol" dedi.

Ammar b. Yesf anlatıyor: hasan b. Salihi rüyamda gördüm. Ona dedim ki "sana varmak istiyorum. Yanında ne var haber versene?" dedi ki " müjde olsun. Allaha karşı hüsnü zandan daha güzel bir şey yok"

Said bin müseyyeb anlatıyor. Abdullah bin selam'la Selmanı farisi birbirlerine dediler ki "kim daha önce ölürse gelsin ve Rabbimizin nasıl muamele gösterdiğini söylesin." birisi diğerine sordu "ölüler diriler le buluşabilir mi?" "evet ölülerin ruhları cennette diledikleri yere gider"

Yezid bin nuame anlatıyor : veba salgınında bir kız çocuğu ölmüştü. Babası ölümünden sonra onu görür ve der ki " kızım ahiretten haber versen?" kız:"babacığım. Büyük bir emir tahakkuk etti. Öyleki gerçeği biliriz ama yapamayız. Sizse yaparsınız ama bilmezsiniz. Amel defterinde bulunan bir iki rekat namaz yahut tesbih dünyadan ve dünyada bulunan her şeyden hayırlıdır"

Ümeyr b vehbe rüyasında babası "evinin şurasını kaz, orada bana ait mal bulacaksın" demişti. Kendisi malın yerini söyleyemeden vefat etmişti.
Ümeyr uyandı ve babasının dediği yeri kazarak on bin dirhem buldu. Bu paralarla borcunu ödedi. Kendinin ve ailesinin geçimi rahatladı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2016, Saat:12:01 PM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.