You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
riya
Selamun aleyküm.Bu aralar yaptığım her işte riya vesvesesi geliyor ve vesvese mi riya mı ayıramıyorumGeçenlerde komşuya gittiğimizde camdan bakarken yardım ettiğim birisi aşağıdaydı içimden sanki komşumum bu konuda düşündüklerini söylemesini ister gibi hisler geldi övgü gibi ama söylemedi sonra çocuğu oyalamak için cama tuttuğumda yine aynı hisler sanki övgü bekleyip dikkat çekmek ister gibi. Sonra çocuğa o kişiyi gösterdim dikkat çeksin konu açılsın diye .Sonra o bişeyler söyleyince konuyu değiştirdim övmeye izin vermedim.Böyle olunca o kişiye yapmış olduğum tüm iyilikler heba mı oluyor.Sonradan çok içime büyüdü
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-07-2019, Saat:05:17 PM, Düzenleyen: yumak.
Süper Moderatör
RE: riya
Yanlış hatırlamıyorsam bir hadis şöyle der:
"Kişi bir günaha, kötü bir şeye niyet ettiği zaman, yazıcı melekler onu hemen yazmaz, ta ki gerçekleştirinceye kadar süre tanır. Tevbe için müddet verir.

Fakat bir iyiliğe, hasenata niyet ettiği zaman hemen yazarlar ve 1 derece sevap kazanılır, gerçekleşirse ayrıca ecir verilerek 2 derece olur."

Tabi melekler bunu kendi iradesiyle değil Rabbimiz onlara böyle emrettiği için, böyle yaparlar.
Rahmeti geniş rabbim, gafurdur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: riya
Anladığım kadarı ile riya yaptığınızı anlayıp sonradan geri çekilmişsiniz güzel bir şey bi sonraki seferde hiç yapmazsınız.
Yaptığınız iyiliğin heba olup olmadığı niyetinize göredir. En doğrusunu Allah bilir.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.