You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Resulullaha atfedilen sağlıkla ilgili hadisi şerifler

Cezalı Üye
Selamun aleyküm dostlar.

Yazının başlığı biraz devrik bir cümle oldu. Çünkü hadisi şerifse zaten atfedilmez, hadisi şeriftir. Burada maksat aslında bu nevi hadislerin şüpheli olduklarını ima etmektir.

Konuyu şöyle kısaca özetlemek istiyorum. Bir takım teknikler ki hacamat dahil, ve bir takım yiyecekler ki çörek otu dahil, resulullahın sözleri mesnet gösterilerek övülmekte, ve böylece bu teknik ve yiyecek mamüllerinin satışının artırılması amaçlanmaktadır.

Esasen Resulullah (SAV)in sağlığıyla ilgilenmek için çok öyle aman aman zamanı olmamıştır. Ömrünün çoğu cehaletle savaşmakla geçmiş, kalan kısmı da zaten herkesin bildiği yoğun faaliyetlerle geçmiştir. Öyle ki 63 yaşında vefat etmişlerdir. Yani açık konuşmak gerekirse, islamın yaygınlaşması ve doğru şekilde anlaşılması için adadığı ömründe sağlık için pek fazla zaman ayıramamıştır. Zaten işi değildir. Herkesin bir işi vardır. Mesela avukat seni davalardan korur, doktor senin sağlığını korur, resulullahsa senin imanını korur. Senin sağlığını korumak resulullahın öncelikli işi değil yani anlatabiliyor muyum. Her sıradan insanın sağlık konusunda bilgisi ne kadarsa, resulullahınki de o kadardır. Belki kuranı kerimdeki şifa ayetlerine bizden daha fazla hakim olduğu için, işin o kısmında diğer insanlardan ileridedir. Ancak tıbbi olarak, "şunun yenmesi şuna iyi gelir, bunun yenmesi buna iyi gelir, şunu yaptırmak şu sorunu çözer" gibi bir şey demesi söz konusu değildir.

Bu neviden iddialara karşı çıkmak lazım. Ben de bu bilgilendirmeyi yaptım, siz de karşılaşırsanız itiraz edin.

Hayırlı günler. Sonra bir ara gene gelirim. Nasipse.

Aslında bu yazıyı buraya sabit yapmak lazım ama neyse. Yetkim yok, olsaydı yapardım. Neyse sağlık olsun. Şüphesiz kullandığımız ve kullanmadığımız yetkilerimizden dolayı sorguya çekileceğizdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-05-2017, Saat:01:53 PM, Düzenleyen: Allame Reloaded.
Profesör
RE: Resulullaha atfedilen sağlıkla ilgili hadisi şerifler
nasıl oluyorda insanla peygamber s.a.v. efendimizi bilgisini bir tutarsın?! sen önce bir kendi düzelt!
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Resulullaha atfedilen sağlıkla ilgili hadisi şerifler
@Allame biraz oku oku.
Allah için biraz oku.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.