You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Resulullah'a dil uzatmak

Resulullah'a dil uzatmak

Kıdemli Üye
Resulullah'a dil uzatmak
Sual: S. Ebediyye'de Peygamber efendimize dil uzatanın tevbesinin kabul olmadığı yazılıdır. Hangi mezhepte tevbesi kabul olmuyor?

CEVAP
Sadece Hanbeli mezhebinde tevbesi kabul olmuyor. İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki:
Hanbeli alimlerine göre, Peygamber efendimize dil uzatanın tevbesi kabul edilmez. İmam-ı a'zam ile İmam-ı Şafii'ye göre tevbe ederse tevbesi kabul edilir. (Redd-ül-muhtar)

(Mir'at-i Kainat) kitabında şöyle deniyor: Resulullah'ın "sallallahü aleyhi ve sellem" zevceleri ve kızları "radıyallahü teala anhünne" dünyadaki kadınların hepsinden üstündür. Zevcelerini kötüleyen biri için, Abdullah ibni Abbas hazretleri, (Tevbesi kabul olmaz) buyurdu. Aişe validemize "radiyallahü anha" validemize sövmek, Kur'an-ı kerime inanmamak olduğu için sözbirliği ile küfür olduğu bildirilmiştir. (Eshab-ı kiram kitabı)

Bazı alimler de diyor ki: (Tevbesi kabul olmaz) demek, (Müslüman olması kabul edilmez) demek değildir. (Tevbe etsede de dünyada göreceği cezadan kurtulamaz) demektir. Zina eden de bir yıl da olsa zinası ortaya çıksa, yine dinen cezalandırılır. İçki içene, hırsızlık edene, dünyadaki cezaları verilir. Peygamber efendimize de dil uzatan tevbe etse dahi, Hanbeli mezhebine göre ceza görür.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.