Fakat yine de sorumu soracağım ve içim rahat edecek eminim.Karakalem resim çizmek birçoklarına göre - hatta hadis ve ayetlere göre de - günah olarak önümüze geliyor.. Resim çizmenin insanı şirke götüreceği kanısıyla/düşüncesiyle peygamberimiz zamanında yasaklandığını ve bu işi yapanların Allah tarafından çetin bir cezaya çarptırılacaklarını biliyorum.. Ancak ben Allah'ı bilen, kitaplarına, peygamberlerine,meleklerine, ahiret gününe ve daha birçok şeye inanan ve bunları aklından çıkarmayan bir müslümanın resim çizmesinin nasıl bir sakınca doğuracağını anlayamadım.. Yani ben Allah'a - haşa! - şirk koşmak için resim çizmiyorum ya da çizdiğim resimin önüne geçip ona tapmıyorum.. Resimlerin canlanmayacağını da biliyorum.. E bunları biliyorken hala günah olur mu? yani ben sırf sevdiğimden ve o işe heves duyduğumdan dolayı bu resimleri çizmek istiyorum o kadar.. Oturup namazımı kıldıktan, orucumu tutup zekatımı verdikten sonra resim çizmemin bana nasıl bir zararı dokunacağını anlayamıyorum..
Ayrıca günümüzde Yunus Emre'nin, Veysel Karani'nin ve Fatih'in çizgi filmleri var. Resimleri defalarca çizildi bizzat müslümanlar tarafından .. Son günlerde hatta Bediüzzaman'ın da animasyon filmi yapılmıştı biz türklerce... Ayrıca defalarca mekke ve medine ile ilgili dini çizgi filmler gördüm.. Peki bunlardamı günaha girdiler o halde bile bile.. Benim sorum buydu.. Yani şirk koşmadıkça, resime tapmadıkça ki günümüzde bu çok saçma olurdu hele ki benim böyle bir şeyi yapmam çok saçma... Yani ben şirk koşmadıkça yine bunları çizemez miyim? Ameller niyetler göre değil midir.. Böyleyse eğer benim resim çizmem günah olmaz değil mi hala? Sırf heves için ve sevdiğim için o kadar..