You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Resim çizmenin bir de bu yönüne bakın!!

Acemi Üye
Biliyorum bu soru artık klişe oldu ve siz de bu soruya verdiğiniz cevaplardan dolayı artık neredeyse cümlelerinizi ezberlediniz.. Ben aynı soruyu farklı bir yönden soracağım bu nedenle bu gibi bir soruya forumlarda tonlarca cevap yağıyor ve az çok verilecek hadisleri, ayetleri şimdiden görüyor gibiyim gülücük Fakat yine de sorumu soracağım ve içim rahat edecek eminim.

Karakalem resim çizmek birçoklarına göre - hatta hadis ve ayetlere göre de - günah olarak önümüze geliyor.. Resim çizmenin insanı şirke götüreceği kanısıyla/düşüncesiyle peygamberimiz zamanında yasaklandığını ve bu işi yapanların Allah tarafından çetin bir cezaya çarptırılacaklarını biliyorum.. Ancak ben Allah'ı bilen, kitaplarına, peygamberlerine,meleklerine, ahiret gününe ve daha birçok şeye inanan ve bunları aklından çıkarmayan bir müslümanın resim çizmesinin nasıl bir sakınca doğuracağını anlayamadım.. Yani ben Allah'a - haşa! - şirk koşmak için resim çizmiyorum ya da çizdiğim resimin önüne geçip ona tapmıyorum.. Resimlerin canlanmayacağını da biliyorum.. E bunları biliyorken hala günah olur mu? yani ben sırf sevdiğimden ve o işe heves duyduğumdan dolayı bu resimleri çizmek istiyorum o kadar.. Oturup namazımı kıldıktan, orucumu tutup zekatımı verdikten sonra resim çizmemin bana nasıl bir zararı dokunacağını anlayamıyorum..

Ayrıca günümüzde Yunus Emre'nin, Veysel Karani'nin ve Fatih'in çizgi filmleri var. Resimleri defalarca çizildi bizzat müslümanlar tarafından .. Son günlerde hatta Bediüzzaman'ın da animasyon filmi yapılmıştı biz türklerce... Ayrıca defalarca mekke ve medine ile ilgili dini çizgi filmler gördüm.. Peki bunlardamı günaha girdiler o halde bile bile.. Benim sorum buydu.. Yani şirk koşmadıkça, resime tapmadıkça ki günümüzde bu çok saçma olurdu hele ki benim böyle bir şeyi yapmam çok saçma... Yani ben şirk koşmadıkça yine bunları çizemez miyim? Ameller niyetler göre değil midir.. Böyleyse eğer benim resim çizmem günah olmaz değil mi hala? Sırf heves için ve sevdiğim için o kadar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-06-2012, Saat:11:35 AM, Düzenleyen: *M-ma.
Acemi Üye
RE: Resim çizmenin bir de bu yönüne bakın!!
islamda resim çizmenin yasaklanması günah sayılması birazda hristiyan ikonalarından kaynaklanıyor. hristiyanlarla benzerlik olmaması için sanırım günah sayılmış.

ayrıcada islami filmlerde filan Hz muhammedin yüzü tasvir edilemez niçin?? Hadi Yüce Allahı anladık onu tasvir edemezsin de peygamberini niçin tasvir edemiyorsun?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
hayır senin söylediğin bambaşka birşey arkadaşım.. Ben Efendimizin resmini çizmek istiyorum demedim.. Sıradan bir karakalem neden biz müslümana günah sayılıyor dedim.. Bir portre bir manzara bir ev resmi herhangi bir canlı/cansız nesnenin günah sayılmasını yazdım sen konuyu başka yere kaydırıyorsun..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bazı kişilerce de canlı resim çizmek günahtır deniliyor. Hatta Allah' ın Kıyamet gününde canlı nesne çizenlere hitaben '' Hadi bunu canlandır.'' diyeceği söyleniyor.. yani canlı resmini de - örneğin sıradan bir kadın ya da adam ya da bir hayvan da olabilir.. - çizilmesinde hiçbir sakınca yoktur değil mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
resim Allahın tek tasvir eden olduğu inancından dolayı yasaklığı hadislerle de sabit bir şekilde yasaktır.resmin şirke sebep olabilmesi de vardır ancak tek yasaklık sebebi bu değildir,bahsi geçen hadisleri okumuş olmalısın.çizgi filmler,oyuncaklar gibi şeyler ise serbesttir zira çocukların oyuncaklarına Rasulullah karışmamıştır,diğer niyetlerle yapılmış olan resimler haram resimlerdir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yani şu anda gidip bir resim atölyesine kaydımı yaptırabilir ve gönül rahatlığıyla haram olmayan tüm canlı/cansız resimleri çizebilir miyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hayır elbette gülücük resmin yasaklandığı hadisleri gördüğünü söylüyorsun,oyuncak yapma muradı dışında canlı tasviri yasaklanmıştır.tabi cansız her şeyi çizebilirsiniz ona bir yasak yoktur
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.