You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Resim çizimi hakkında!

Resim çizimi hakkında!

Kıdemli Üye
Resim çizimi hakkında!
Selamun aleykum, ben karakalem çizimleri yapıyordum, insan resimleri... ta ki internette günah olduğu söylenene kadar sonra çizdiklerimin resimlerini çekip bilgisayara koydum, bazılarını internette paylaştım, kağıt üzerindekilerini ise imha ettim.. Bir arkadaşım bana internettekileri ve bilgisayardakileri de silmelisin dedi, sizce bu doğru mu? ben hatıra diye bilgisayarımda saklıyorum, bir daha insan figürü çizmeyecem ama çizdiklerimi de saklamak istiyorum.. silmeli miyim yoksa kalsa sorun olmaz mı?
lütfen Allah rızası için yardım edin???
üzgün
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Resim çizimi hakkında!
Çok derin bilgim yok. Ama bir canlının resmini çizmemelisin. Sil gitsin. Daha güzellerini çizersin inşallah. Hem de o kadar güzel olurlar ki o sildiklerini hiç hatırlamazsın bile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Hüküm Allah'ındır
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘İnsanların, Kıyamet günü Allah katında azabı en şiddetli olanı resim yapanlardır’ buyurdu.”
Muslim 2107
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
İnsan veya başka bir canlı bir daha çizmeyeceğim ama lütfen eskiden çizdiklerim hakında bir şey söyleyin, imha etmeden önce fotoğraflarını çektim internete koydum, sizce onları kaldırmalı mıyım? Yaa lütfen ... Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İslamiyetin ilk yıllarında insanlar putlara taptıkları için heykel yapmak ve tapılan putları çağrıştıran resimler yapmak kesinlikle yasaklanmıştır.

İnsan resmi yapmak, yüz, göz, figür resimleri yapmak bu yüzden hala islami kesim tarafından sakıncalı bulunmuş ve uzak durulmuştur. Doğru olan yapmamaktır.

Zaruret halinde, meslek, eğitim, askeri, istihbarat, sağlık, polisiye gibi durumlarda yapılmasında hiç mahsuru yoktur. Hatta askeri ve istihbarat durumlarında resim çizmek farz olabilir de. Bu düzeyde kalifiye elaman yetiştirmek için kurumlar oluşturmak ve desteklemekte de mahsur yoktur. Yetenekli kişilerin kendini yetiştirmelerinde sorun yoktur.

Sanat yapmak, sanatsal çalışmalar yapmak yasaklanmamış tam tersi bütün islam devletlerince desteklenip yüceltilmiştir. Çeşit çeşit islami sanatlar ortaya konmuştur. Fakat direk insan figürü, potre çalışmaları desteklenmemiş, tavsiye de edilmemiştir.

Hele ki sadece sanat adı altında NÜ, çıplak, erotik çalışmalar yapmak kesinlikle günahdır. Haramdır!

Resim çizmek, silah ve bıçak kullanmak gibidir. Onunla topluma hayırlı işler de yapabilirsiniz. Cinayet katliam da yapabilirsiniz. Doğru şekilde kullandığınız sürece günah değildir.

fetvalarcom.alıntıdır
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.