You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

resûlullah'ın (s.a.v.) gözleri

Forumcu
camilerimiz...

kir,pislikler içerisinde bana göre..
acaba neden içlerinde namaz kılan cemaatleri yok ya da az sayıda cemaatleri var. bi düşünmek lazım.

küçükken babam bana camideyken şunu söylemişti.

oğlum...biliyor musun ,caminin içinin temiz olması gerekli, küçücuk bir tozu camiden çıkarmak onu resûlullah (s.a.v.) nin gözlerinden çıkarıp atmak gibidir.

göz hassas değil mi? niye kirletiyoruz ,niye içini süslemelerle kirletiyoruz öyleyse?

2-3 tane kanıtım var.

1) önce bunlar subliminal mesajlar vermektedir. bunu daha önce anlattık yani anlatmaya çalıştık. hatta bir halı deseninin üzerinde gül motifleriyle muhammed isminin arapça yazılışını gördüm (yakınsama ile böyleydi). hiç hoş değildi bu ,halının üzerine muhammed yazmak o isme bas çiğne demek. bunu kim bilmeden yaptıysa hiç hoş değil. çok kırıcı.

ama okumuyoruz yeterince. bu konular hakkında yeterince bilgi sahibi olmuyoruz belki olmak istemiyoruz. bunlar da islam aleminde kırıcı.inhirafa sebebiyet veriyor çünkü birçok yerde.

2) çince çalışıyorum ben ve şunu gördüm bazı çince karakterler de motifler arasına gizlenmiştir.

tabi henüz bilmediğim bazı dilleri saymıyorum ,mesela korece ,burmaca.thaice..(bunlarda (alfabeleri nedeniyle) özel tasnifte bazı diller)

ve bence camilerde süslemenin doğru olmadığını kabul etmek lazım.

resulullahın gözlerinin temizlenmesi için (camilerin temizlenmesi için) ne yapabiliriz acaba?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: resûlullah'ın (s.a.v.) gözleri
Halıları açık renk ve desensiz, duvarları beyaz boyalı bir cami var Tuzla'da çok farklı bir atmosferi vardı.
Gerçekten sadelik çok yakışmıştı camiye.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
evet ben de aynı fikirdeyim, Süslemeyi çok abartıyorlar, insanların huşusu kayboluyor. Kiliselere döndüler mubaraklar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bu konuyu daha önce buraya yazdığım makalenin buyuk bir kısmını da ekleyerek akademik makale formatında yazıp AL-QANATIR dergisine submit ettim. umarım bi şekilde bir dergide yayınlatırım.

yalnız red alma ihtimalim de yüksek tabi çünkü makale kısa (yaklaık 1600 kelimelik) ve bu dergi daha önce bu uzunlukta yayın yapmamış.

bilgili biri varsa kısa makaleleri de yayın eden bir dergi varsa bizimle paylaşabilir mi ben sadece kısa bir araştırma yaptım ,daha bilmediğim dergilerde vardır. (google 8. sayfaya kadar baktım)

birde google scholar da indexli olması benim için şu an yeterli. zaten zygon ve sage nin religious studies dergileri inappropriate olduğundan reddetti.

(ssci-ahci indexli olmasını da çok istemiyorum artık açıkçası. çünkü bu yazdığım yeni fikir onlara felsefik olarak ters duruyor kanımca. netivede tezhip ,minyatür , vb süslemeleri övücü bir sürü yayın var. benim amacım ise islamiyete girmiş ve bilinçaltı olarak insanları kötü yönde etkilemekte olan bir hatayı düzeltmek -düzelttirmek ama sanmıyorum ki müslüman olmayan biri bu amaca hizmet etsin... yinede allah islamiyeti korusun ve müslümanlar içersindeki kötülükleri gidersin. amin amin . allah bir şey yaptıysa yada birşeyin vuku bulmasına izin verdiyse mutlaka o onu ,içersindekileri ve beraberindekileri en iyisiyle ve layıkıyla bilendir...)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-11-2018, Saat:08:03 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.