You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Ramazan ne zaman?
namaz vakitleri konusunda bildiğim tekşey;diyanetin temkin vaktini koymayı ihmal ettiği.vakit namazlarında temkin vakti olmalı.özellikle sabah ve akşam vakitlerinde.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Farklı konumlardayız evet ama bence bu iş onunla ilgili değil.Ben şimdi Güneş'i görüyorum.Azerbaycan görmüyor mu yani?Azerbaycan pazar başlamış biz cumartesi.Ay bizim dibimizde olsa tamam ama Ay çok uzakta.Konumla ilgisi yok mu işin.Ben ayı gördüm ama Amerika'daki görmedi diyelim.Amerika benden saat olarak geride zaten benim gördüğüm saate gelince onlar da görecek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
konum ile alakalı değil yesılımsı.bizimkisi tamamen bağnazlık.diyanet bu sene ramazanı kış mevsımınde eda edelım dese,biraz tartısır yine diyanetın dedıgını yaparız.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Daha neler yusuf
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yaşamadan bilemezsin teyze.
kabul edenler etmeyenlerden çok olacaktır,emınım buna.

kaç ramazan geçti ve "hilal gozukmeden ramazana basladık" dıyenler cıktı ve dogru da soyluyorlardı ve bir kısım insanlar itiraz etti ama sonunda diyanetımıze uyduk.

haberlerde araplar bizden sonra kutladılar ramazan bayramını ve bunu tvler basbas bagırdı;itiraz ettık mı;HAYIR tabıkı de etmedık.

sabah imsak vakitleri de cok erken giriyor ve hadise zerre kadar uymuyor.ıtıraz ettık mı;hayır.

sabah namazlarında ve aksam namazlarında temkın vaktı olmalı kı kılınan namazlar yerıne ulassın.buna itiraz ettık mı;hayır.

dün arkadasın birisi ımamlar hadıslerden anlamıyor demıstı.dogru soyluyor.ımamlar kendı fıkırlerını soyluyorlar neye dayanarak bunu dıyorsun dıye sorsan cogunlugu net bır cevap veremez.çunku imamlığı iş amaçlı yapıyorlar.

biz bu memlekette ateist imam bile gorduk,yukarıda yazdıklarımı yasamıs olmamızı cok gormemek gerek gülücük

yalnıs bir bilgi verdıysem Allah affetsın...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Çok haklısın bence taha yusuf kardeş.

Din ile ilgili araştırmaları biz yapmalıyız bence.DİB bizi İslam'dan uzaklaştırıyor.İnsanlar nasıl olsa DİB var kafasında.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.