You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Rahmetini esirgeme demek

Rahmetini esirgeme demek

Kıdemli Üye
Rahmetini esirgeme demek
[Resim: RahmetiniEsirgeme.jpg]

Sual: Selefi gençlerin dağıttığı yukarıdaki yazıda, Allah için, (Rahmetini, merhametini esirgeme!) deniyor. Bu caiz midir? Bir de dua ederken, elleri Hristiyanlar gibi birleştirmişler. Vehhabiler böyle mi dua ediyor?

CEVAP
Evet, Hristiyanlar, Vehhabiler ve İbni Sebeciler bu şekilde dua etmektedir.

Eshab-ı kiram, (Resulullah efendimiz, bir şiddet isabet ettiğinde, dua ederken ellerini fazla kaldırırlardı. O derecede ki, koltuk altlarının beyazı görünürdü) diye bildirmişlerdir. [Ebu Ya'la]

Koltuk altlarının beyazı görünecek kadar ellerini kaldırıp, üç defa "Allah'ım tebliğ ettim mi?" diye dua etti. (Buhari)

Yağmur duasında, Peygamber koltuk altlarının beyazı görünecek kadar ellerini kaldırırdı. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Nesai)

Müslim ve Nesai'nin rivayet ettiği, (Resulullah, duada koltuk altının beyazı görününceye kadar ellerini kaldırırdı) hadis-i şerifiyle diğer hadis-i şerifleri açıklayan Dürr-ül muhtar ve Hindiyye gibi muteber kitaplarda da, ellerin yüze karşı değil semaya ve göğüse doğru ellerin açılacağı ve parmak aralarının da açık olması gerektiği bildiriliyor.

Dua esnasında, ellerini koltuk altının beyazlığı görününceye kadar kaldırmak sünnettir. (El-Fıkhü alel mezahibil-erbea)

Duada eller birleştirilip kaldırılırsa, koltuk altı görünmez. Bu nedenle Hristiyanlara, Rafizilere ve Vehhabilere itibar edilmemesi gerekir.

Birgivi Vasiyetnamesi'nde böyle, (Rahmetini esirgeme!) diye dua etmenin küfür olduğu söylenmektedir. Esirgeme denince de, (Allahü teala bazen de rahmetini esirger) manası çıkar. (Ya Rabbi, rahmetini esirgeme!) diyerek sanki (Cimrilik etme!) denmiş oluyor.

Bunun gibi internette böyle bir yazıyı, WhatsApp'tan başkasına göndermemelidir. Bunun vebali çok büyüktür.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Rahmetini esirgeme demek
güzel paylaşım teşekkürler..

konuyu okurken aklıma şu geldi konudan farklı ama takıldım geçenlerde bir mevlütte idim ..mevlüt dinlerken okuyan bayan salavat getirkçe ellerini yüzüne sürdü ..tabikide orda bulunanlarda..ve bu o kadar sık aralıklarla yapıldı ki insanlar saniyede bir ellerini yüzüne sürmeye başladı..sanki eline yüzünü sürmezsen insanlar kınayacakmışcasına diğerleride sürdü...ben huşu içinde dinlerken huşumu kaybettim...ve içim o mevlüte karşı mütmain olmadı sindiremedim...

salavat getirilirken elllerin yüze sürülmesi veyahut sağ elin kalbin üstüne konulması hakkında detaylı bir bilgi alabilirmiyim...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.