You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

putperestliğin ortaya çıkış sebepleri nelerdir?

Acemi Üye
1.İnsanın inandığı varlıkları cisimleştirip somut olarak görme isteği onun resmini ve heykelini yapmaya yöneltmiş ve putperestlik ortaya çıkmıştır.
2.İnsan aciz kaldığı durumlarda bir varlığa sığınma ihtiyacı, onu bazen Allah'ın dışındaki varlıklarda gizemli güçler görmesine ve zamanla onlara tapınmasına neden olmuştur.
3.Allah'ın dinine davet eden peygamberler ve Allah dostlarının daha sonra ki dönemlerde Allah'ın sıfatlarına sahip olduğunu zannedip putlaştırılması sebeplerden birisidir.
4.İnsanın nefsini ilahlaştırması, kendini beğenip kibirlenmesi putperestliğin sebeplerindendir.
5.İnsanların toplumlara hükmedip onları yönetme arzusu onları kendisine kul köle yapmaya yöneltmiş ve bir müddet sonra toplumlar onlara(liderlerine) tapınmaya başlamıştır.Buradan putperestlik ortaya çıkmıştır.
6.İnsanın bazı meraklarını giderme ve gaybı bilme arzusu insanı cinlerden ve şeytanlardan bazı bilgileri almaya ve onları kullanarak hayata müdahale etmeye yönlendirmiş.Böylece büyü, sihir,fal gibi putperestliğin kapısını açan yöntemlere baş vurulmuştur. Putperestliğin ortaya çıkış sebeplerinden birisi de budur.
7.İnsanın Allah'a doğrudan ulaşamayacağını zannedip maddi varlıkları aracı yaparak Allah'a ulaşmaya kalkışması putperestliği ortaya çıkarmıştır.Onlar putlarını Allah ile kendileri arasında aracı varlıklar olarak görmektedirler.
(ALINTIDIR....)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-10-2010, Saat:06:47 PM, Düzenleyen: nesli-fatih.
Yeni Üye
RE: putperestliğin ortaya çıkış sebepleri nelerdir?
es selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh*kimsiniz?Bu paylaşımınız benim araştırma ödevimdi.. sincan imam hatip lisesi öğrencisiyim..ben bu bilgileri okulda paylaştığımda Özcan Öztürk hocamız ''bu cümleler benim cümlelerim ''dedi ve çok sevindi size selamı var ve çok tşk etti.. Bu güzel paylaşımınız için bende size tşk ediyorum..
( Özcan Hocamızın isteği isminizi öğrenebilir miyim?) allah razı olsun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
VE ALEYKUM SELAM, BEN MEZUN ANADOLU12/C SINIFINDAN TUNCAY KANMIŞ ASIL BEN BU BİLGİLERİ BANA AŞILADIĞI İÇİN ÖZCAN HOCAMA TEŞEKKÜR EDİYORUM ALLAH RAZI OLSUN, BİZLERE ÇOK FAYDALI OLDU, ALLAHIN İZNİYLE BİZDEN SONRAKİ KARDEŞLERİMİZE DE FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM BENDEN DE ÖZCAN HOCAMA SELAM SÖYLEYİN ALLAH'A EMANET OLUN !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ortaya çıkması,akıl eksikliği gülücük

Put daha kendini koruyamıyor,beni nasıl koruyacak :D

Hele ki helvadan put yapıp tapıp sonra da bir güzel mideye indirenler yok muydu :D :D :D
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.