You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

kimya-yı saadet
Püf noktalar...
Ewet arkadaşlar kabiliyetli ellerimle yemek yaparken keşfettiğim püf noktaları sizinle paylaşmak istedim buyrun tavsiye bnden Marifet sizdenWinkicýnicýn


PÜF NOKTALAR...



PATATES PÜRESİ İÇİN
Patates püresini yaparken dha lezszetli olmasını istiyorsanız,içine süt de katabilirsiniz.Ama ne kadar süt atacağınızı kestiremiyorsanız,süt yerine süt tozu kullanabilirsiniz.Böylece hem patates püresinini kıvamıı rahatça tutturabilirsiniz hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.

TART HAMURU TOPAKLAŞIYOR MU?
Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ilave edin.İyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.Böylelikle tart hamurunun topaklanmasını önlemiş olursunuz.

YUMURTANIN SARISINI AKINDAN AYIRMAK İÇİN
Yumurtanın sarısını akından ayımranın kolay yolu,yumurtayı bir huni içine kırmaktır.Yumurtanın beyazı huninin içinden geçerek altına tutacağını kaba akacaktır.Dikkat edilmesi gereken nokta ise yumurtanın taze olmasıdır.Bayat yumurta olması durumunda sarısı patlayabilir.

BUZDOLABINDA OLUŞAN KÖTÜ KOKULAR
Buzdolabınıza sinen ve bir süre sonra kötüleşen kokulardan kurtulmanın çaresi ;küçük bir kaba bir miktar süt koyup ağzı açık şekilde dolapta bulundurmaktır.Göreceksiniz süt bir süre sonra bütün kötü kokuları emmeye başlayacaktır.

LEZZETLİ HAZIR ÇORBALAR
Hazır çorbaları hazırlarken içlerine biraz soğan doğrayıp,ince kıyılmış nane veya maydanoz ilave edebilirsiniz.Böylece çorbanızın hem görünümü hem de lezzeti değişecektir.Öte yandan hazır çorbaların yağ oranı düşüktür.Eğer yağ ilavesi yapmak istiyorsanız,çorbanıza,ocaktan indirmeye yakın kızgın yağ gezdirin.

KAŞAR PEYNİRİ ZİYAN OLMASIN
Buzdolabında uzun süre kalan kaşar peyniri kurur ve tadı bozulur.Bu tür peynirleri atmak yerine değerlendirmek istiyorsanız;kaşar peynirini rendeleyip küçük poşetlere doldurarak difrizde dondurun.Böylece kurumuş ve atmak üzere olduğunuz kaşar peynirini atmak yerine,böreklerde kullanmış olursunuz.

TURP SEÇERKEN DİKKAT EDİN
Turp alırken yüzeyinin parlak ve gergin,yapraklarının da taze olmasına dikkaet edin.Uzun süre saklayacaksanız ıslatılmamış turp alın.Turpu soyup saklayacaksanız,üzerine limon suyu sürüp o şekilde saklayın.

DİKKAT!KARBONAT VİTAMİNLERİ ÖLDÜRÜR
Bakiliyat tipindeki gıdaları pişirmeden bir gece önce yumuşaması için suda bekletirsiniz.Daha çabuk yumuşaması için suya karbonat katabilirsiniz.Fakat bu işlem sonucu karbonat bakliyatın içerdiği vitaminleri çldürecektir.

CİĞER KIZARTMADAN ÖNCE
Ciğer tava yapmadan önce ciğerleri batıracağınız una bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.Ayrıca yağı iyice kızdırırsanız,arnavut ciğerinizin tadı çok daha lezzetli olur.Ciğerleri yarım saat kadar süt içinde de bekletebiilrsiniz.

HARDAL KURURSA
Uzun süre duran hardal kuruyabilir.Bunu önlemek için kavanozunuzun üstüne biraz yağ gezdirip,bir tutam tuz ekleyerek karıştırın.Hardal kuruduğunda uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem de içine biraz sirke ya da sıvıyağ koyup,eriyene dek karıştırın ve bir tutam tozşeker ilave edin.

KAHVE DEĞİRMENİNİ TEMİZLEMEK İÇİN
Kahve değirmeninizde öğüttüğünüz maddelerin kokusnu temizlemek için;bayat ekmeği parçalara bölerek,kahve değirmenine çekin.Böylece kahve değirmeninde oluşan kokular ekmek tarafından alınmış olacaktır.

PİLAV NASIL TANE TANE OLUR?
Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olmasını sağlamak için;pilav tenceresinin içine pişirme esnasında incecik dilimlenmiş bir limon koyun.Sonuç,her zaman olumlu olacaktır.

KEREVİZİN KOKUSUNU SEVMEYENLER İÇİN
Kervizin kendine has kokusu vardır.Ancak bazıları bu kokuyu sevmezler.Kerevizin bu kokusunu almak için kerevizi pişirme esnasında tencereye biraz lahan turşusu katın.Göreceksiniz kerevizin kokusundan eser kalmayacaktır.
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-12-2008, Saat:01:56 AM, Düzenleyen: Belinay.
kimya-yı saadet
RE: Püf noktalar...
Ya işte içimde bu zamana kadar kiyeseye söylemediğim hatta annemin bile bilmediği bi cevher vardı...
İlk defa burda sizlerle paylaşıyorum!...Wink
Baktım bu sitedeki kızların karnımızı doyurcağı yok! Sonra imam hatipli kızlara becekriksiz demesinler diye yazdım bunlarıWink
Yahu biraz bni örnek alın cnmWink:D:D:D



NOT(ÇOK ÖNEMLİ)Wink
( şaka bi yana aman örnek alırsınız hayatınız kayar ha)...SmileSmileBig GrinBig Grin
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: Püf noktalar...
Aaaaa ne sitesi! Bnden böyle bişey nasıl beklersin abi ya!
Bnim gözüm bizim sitedeb başka bi site zaten görmüyo kiWink
Hem sitenin adresini verip reklam yapmak istemiyorum...
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: Püf noktalar...
pişman olma sonra!...(bu bir tehdit)...:D:D:D
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Püf noktalar...
Çok güzel bilgiler faydalanmak lazım.. bu cevherlere ihtiyacımız var herzamangülücükteşekkürler
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
RE: Püf noktalar...
Tevecühünüz efendim!...
Kahretsin işte marifetlik... Elden ne gelir Allah vergisi:D:D:D
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.