You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

psikiyatrik hastalıklar ve iman

Yeni Üye
Hayırlı günler

Bir bipolar bozukluk psikiyatri hastası hastalığın mani dönemi olarak adlandırılan aklı iradesini kaybettiği dönemde dini hezeyanlar yaşıyorsa örneğin Yaradandan mesajlar aldığı Yaradanın gözünde üstün bir varlık olduğu kalbinden geçenlere cevap verildiği hatta Yaradanın bahşettiği güçlerle dünya üzerinde değişiklikler yapabildiği gibi. bu kişi hastalığın bu dönemi yatışıp ara normal döneme girip akıl iradesini kazandığında o dönemde yaşadıklarının bir daha başına gelmemesi, etkilenmemek için Allah'a tüm kalbiyle inanıyorken dini vecibelerinden bilinçli bir şekilde uzaklaşmayı tercih etmesi nasıl değerlendirilir

Saygılarımla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: psikiyatrik hastalıklar ve iman
Uzaklasmayı tercih edersen iyileşemezsin ki... Daha sımsıkı sarılmalısın iyileşmek için. Benim de psikolojik rahatsızlıklarım vardı. Sosyal fobi, anksiyete filan... Namaza başladıktan Kuran okumaya başladıktan sonra iyileştim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
dertlerinin çaresi Allah'tan uzaklamak değil Allah'a yaklaşmaktır ne olursa olsun vazgeçme birde bana özel mesaj taarmısın
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
yanıtlarınız için teşekkür ederim psikolojik rahatsızlıkdan ziyade psikiyatrik bir durum benim anlatmaya çalıştığım. psikoz yani Allahtan mesaj aldığını sanmak gibi akli melekelerin yitirildiği durum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Selamun aleykum kardeş dini vecibe derken neyi kastediyorsun? Neyi bırakmayı düşünüyorsun yani? Allah şifa versin inşallah bu arada.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
İslami bir forumdasınız.
Lütfen seviyeyi düşürmeyelim.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-06-2016, Saat:06:55 PM, Düzenleyen: alpi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.