You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Photoshop'la Cilt Düzeltme

Profesör
Bu yöntem çok amaçlı kullanılabilir.Sadece cilt değil, sayamayacağım bir çok yerde kullanılabilir.Bu dersi yaptıktan sora bunu anlayacaksınız.

Ben bu ders için aşağıda görmüş olduğunuz resmi seçtim.Şimdi bu kızın yüzündeki çilleri temizleyeceğiz.Çok daha düzgün görünen bir cilt elde etmeye çalışacağız.

Bu işlemi Photoshop'un clone stamp tool(s) aracını kullanarak yapacağız.

Brush: Cilt temizleme işlemi yapılırken kullanilan fırça tipi ve boyu.
Mode:Temizleme işlemi yaparken bu ayarı değiştirmeyin.Fakat bu ayarla değişik stiller katabilirsiniz.
Opacity:Fırça vuruşunun şefaflık oranı.

Stam tool'u kullanmak aslında çok basit.Şimdi sırayla yapalım göreceksiniz.
1-Bir resim açın,

2-Stamp tool aracını seçip.ALT tuşuna basıp tutarken,bir taraftan da mouse ile kopyalanacak alanı tıklayarak seçip bırakıyorsunuz..
3-Daha sonra mouse'nin sol tuşunu basık tutarak kopyalanacak alan üzerinde gezdiriyorsunuz.

işte bunu yapmak bu kadar kolay.Bunu yakın noktalar arasında yapmanız gerekir.Mesela ALT'a basıp tutup kopyalanacak alanı seçtiniz.Ardından hemen çevresinde bir yere mouseye basık tutarak kopyalama yapın ki aynı renk ve dokular yan yana gelerek temizleme işlemini yapsın.

Ama size bir de ipucu vermek istiyorum.Cilt temizleme işlemi yaparken yumuşak fırça kullanmak gerekir.yoksa düzgün gözükmez.
[/color]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Photoshop'la Cilt Düzeltme
ee resimde düzelttiğimiz cilt normalde de öyle düzelmiş oLuyo mu)) sadece resimde mi kalıyo :D

eğer resimde kalıyosa kendimizi kandırmak oLmaz mı bu )
ben bunun tersini yapmak istiyorum güzel bir resmi berbat etmek ve sinirlendigim insanları tehdit etmek mesela...)) mümkünmüdür
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
♥ Sagop´AşK`oLera ♥
RE: Photoshop'la Cilt Düzeltme
:D:D ne kirmizisi bu
ALLAHIM RUHUMU DARATMA KALBIMI KARARTMA BENI SENDEN BASKASINA YALVARTMA AMIN

[Resim: sigpic2959_12.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.