You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygambersiz din olmaz

Peygambersiz din olmaz

Kıdemli Üye
Peygambersiz din olmaz
"Kur'an'da geçmediği halde neden salli barik okuyoruz? Neden etteyühati okuyoruz? Hadislerde var diyorsanız ben hadislere inanmıyorum. Çünkü hepsi emevi uydurmasıdır. Bunları okuyarak Resule tapıyoruz." diyen arkadaşa cevap:

Kur'an-ı Kerim Resulullah'a inmedi mi? Resulullah namaz kılmadı mı? Onun kıldığı gibi namaz kılmak neden yanlış olsun? Namazın ne zaman kılınacağı, kaç rekat olduğu, nelerin bozacağı, nelerin bozmayacağı hepsi hadis-i şeriflerde geçmiyor mu?

Hadis-i şeriflere inanmayan, asla Müslüman olamaz. Çünkü Kur'anı toplayıp Mushaf haline getiren Eshab-ı Kiram'dır. Onların bildirdiği Kur'an'a inanıp da, onların bildirdiği hadis-i şeriflere de inanmak gerekmez mi?

Hadis-i şeriflere nasıl uydurma diyebilirsiniz? Peygamber efendimiz, 23 sene konuşmadan mı durdu? Namazı anlatmadı mı? Hep evinde gizli mi kıldı? Camiye hiç gelmedi mi? Bütün namazları, cemaatle kıldırmadı mı?

Eshab-ı Kiram, Resulullah'tan görerek Sübhaneke okudular. Ettehüyatiyi okudu, salli barik ve Rabbena dualarını okudu. Bunları nasıl Emeviler uydurabilir?

Bun arkadaşa şöyle bir soru sormak istiyorum? Emevilerin olduğunu nereden öğrendiniz? Kitaplar mı yazıyor? O kitaplar hadis-i şeriflere göre yazılmıştır.

Kur'anda baştan sona kadar (Resulüme itaat edin, Ona uyun) buyuruluyor. Resule uymak Ona tapmak ise Allah neden, (Resulüme uyan, bana uymuş olur) diyor. Haşa, (benimle beraber, Resulüme de tapın) mı dedi?

Peygambersiz din olmaz. Peygamberi lüzumsuz yere göndermedi. Haşa. Eğer Peygambere gerek olmasaydı Allah sadece bir kitap gönderip alın okuyun demez miydi? Her asırda peygamberler gönderdi. 124 binden fazla peygamberler gönderildiği söylenir. Bunlar boşa mı gönderildi? Yalnız Kur'an diyerek sünnetleri kabul etmeyenler kesinlikle din düşmanıdır.

Bir arkadaş da şöyle diyor: (Resule itaat, Allah'a itaattir.) mealindeki ayet demek istiyor ki peygambere itaat Kur'ana itaattir.

Buna da cevap vermek gerekirse bu misyonerlerin ve ondokuzcuların uydurmasıdır. Eğer Allah Resule itaati önemsemeseydi böyle bir ayet olmazdı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.