You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamberimizin öğrettiği zikirler

Acemi Üye
Arkadaşlar 5 vakit namaz yetmiyor artık.. Her an her vakit zikretmek istiyorum.. ama sünnete uygun olsun istiyorum.. Peygamberimiz (sav) Hz.Ebubekir' e mağara da sessiz bir şekilde nasıl zikir yapılacağını öğretmiş.. bu nedir ? nasıl yapılır.. Planlı programlı hergün zikretmek istiorum artık. allahın sevgili kulu olmaya çalışıyorum.. Başka sünnete uygun ne tür zikirler var lütfen açıklayın ve paylaşın.. Tutamıyorum kendimi artık toplu zikire gitmekten gülücük..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Peygamberimizin öğrettiği zikirler
birkaç alıntı paylaşacağım kardeşim:

100 x Estağfirullahe ve etûbu ileyh (Allah’dan mağfiret diler ve O’na tevbe ederim)

Rasulullah Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurdu: “Ey insanlar! Allah’a tevbe edin. Ben, günde yüz kere muhakkak tevbe ederim. (Müslim)

100 x Subhânallahi ve bihamdihî (Allah’a hamdedere k O’nu tüm noksanlıklardan tenzih ederim)

Rasulullah Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurdu: “Kim bir günde yüz kere ‘Allah’a hamdedere k O’nu tüm noksanlıklardan tenzih ederim’ derse, deniz köpüğü kadar dahi olsa günahları silinir.”(Buhari, Müslim)

100 x Lâ ilâhe illallahu vahdehû lâ şerîke lehû, lehul mulku ve lehul hamdu ve huve a’lâ kulli şey in kadîr (Allah’dan başka ilah yoktur. O, tektir ve ortağı yoktur. Mülk O’nun ve hamd O’nadır. Ve O, her şeye gücü yetendir)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurdu: “Bunu bir günde yüz kere söyleyen on köle azad etmiş kadar sevap alır. Bununla ona yüz hasene yazılarak ondan yüz günah silinir. Akşamlayıncaya kadar o gün şeytandan korunur. Bundan daha çok amel işleyen bir adamdan başka hiç kimse onun getirdiğinden daha faziletli sini getiremez .” (Buhari, Müslim)

Subhânallahi ve bihamdihî, subhânallahi’l azîm (Allah’ı hamdedere k O’nu tüm noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurdu: “Allah’ı hamdedere k O’nu tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Yüce Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim’ (kelimeler i)

Rahman’ın sevdiği, mizanda ağır basan ve dilde hafif gelen iki kelimedir .” (Buhari, Müslim)

Subhânallahi velhamdul illahi ve lâ ilâhe illallâhu vallahu ekber (Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurur: “Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür’ demem güneşin doğduğu her şeyden bana daha sevimlidi r.”

100 x Subhânallah (Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurur: “Sizden birinin her gün bin hasene kazanmaya gücü yetmez mi?” Beraberin de oturan kişi “Bizden birisi nasıl bin hasene kazanır?” diye sordu. Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurur: “Yüz subhânallah ile, ona bin hasene yazılır veya bin günahı silinir.” (Müslim)

Subhânallahi’l azîmi ve bihamdihî (Yüce Allah’ı, hamdedere k tüm noksanlıklardan O’nu tenzih ederim)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurur: “Her kim; ‘Yüce Allah’ı, hamdedere k tüm noksanlıklardan O’nu tenzih ederim’ derse o kimse için cennette bir hurma ağacı dikilir.” (Tirmizi, Hakim, Bkz. Sahihu’l Cami)

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh (Güç ve kuvvet ancak Allah’tandır)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurdu: “Ey Abdullah bin Kays! Sana cennet hazineler inden bir hazineyi işaret edeyim mi?” “Evet yâ Rasululla h!” dedim. Şöyle buyurdu: “Güç ve kuvvet ancak Allah’tandır’ de.” (Buhari, Müslim)

Subhânallahi, velhamdul illâhi, ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber (Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür)

Rasululla h Sallallah u Aleyhi Ve Sellem şöyle buyurdu: “Sözlerden Allah’a en sevimli olanlar dörttür: “Allah’ı tüm noksanlıklardan tenzih ederim. Hamd Allah’adır. Allah’tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür.’ Söylereken hangisiyl e başlarsan başla zarar etmez.” (Müslim)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-09-2012, Saat:01:38 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
bu başlığı inşaAllah sahih zikirler başlığı olarak değiştirelim,devam:

Abdullah İbni’z–Zübeyr radıyallahu anh namazdan sonra selâm verince her defasında şöyle derdi:

“Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh, lehü'l–mülkü ve lehü'l–hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr; lâ havle velâ kuvvete illâ billâh; lâ ilâhe illallahu velâ na‘büdü illâ iyyâh; lehü’n–ni‘metü ve lehü’l–fazlu ve lehü’s–senâü’l–hasen; lâ ilâhe illallahu muhlisîne lehü’d–dîne velev kerihe’l–kâfirûn:

Allah’tan başka ilâh yoktur; yalnız Allah vardır. O tektir, ortağı yoktur. Mülk O’nundur, hamd O’na mahsustur. O’nun gücü her şeye yeter. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir. Allah’tan başka ibadete lâyık bir ilâh yoktur. Biz yalnız O’na ibadet ederiz. Sahip olduğumuz nimet ve lutuf O’nundur. En güzel medh ü senâ O’na yakışır. Kâfirler hoşlanmasa bile, bütün samimiyetimizle, Allah’tan başka ilâh yoktur, deriz”.

Abdullah İbni’z–Zübeyr, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in her namazdan sonra bu sözlerle zikrettiğini söyledi.

Müslim, Mesâcid 139, 140. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 25; Nesâî, Sehv 34.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-09-2012, Saat:01:07 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
Ebû Tâlib'in kızı ÜmmüHâni'den-Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:

'Rasûlullah-sallallahu aleyhi ve sellem-birgün yanıma uğradı. Ona dedim ki:

'Ey Allah'ın elçisi!Artık yaşlandım, güç ve takatten düştüm' (veya buna benzer şey söyledi)

(Ümmü Hâni): 'Oturduğum halde yapabileceğim bir ameli yapmamı bana emret' dedim.

Buyurdu ki:

'Yüz defa 'Subhânallah' de.Zirâ böyle demen, senin için (sevap olarak) İsmâil-aleyhisselâm-'ın evlâdından yüz tane köleyi hürriyetine kavuşturmana denktir.Yüz defa 'Elhamdulillah' de.Zirâ böyle demen, senin için sırtına eyer, ağzına da gem vurulmuş yüz tane atı, (sevap olarak) Allah yolunda (cihadda) kullanmana denktir. Yüz defa 'Allahu Ekber' de.Zirâ böyle demen, senin için haremde kurban edilmek üzere takdim olunan ve Allah tarafından kabul olunan yüz tane deveyi, (sevap olarak) kurban etmene denktir. Yüz defa 'Lâ ilâhe illallah' de.

İbn-i Halef der ki:

"Zannedersem Rasûlullah-sallallahu aleyhi ve sellem-şöyle demiştir: '(Sevap olarak) gök ile yer arasındaki mesafeyi doldurur.Senin yaptığın amelin benzerini yapan dışında, o gün hiç kimsenin ameli Allah'a arz edilmeyecektir.

İmam Ahmed rivâyet etmiş, Elbânî de 'hadis, hasen' demiştir. Bkz: 'Silsilet'ul-Ehâdîs-Sahîha': Cilt:3 Sayfa:302 Hadis no: 1316

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bilgileri paylaştığın için teşekkür ederim.Bunlara başlayacağım elbet.
6 Esma da bunlara dahil mi?
Peygamberimizin sünnetinde 6 Esma da Var mıdır?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
6 esma?6 esma zikri diye bir şeye henüz rastlamadım.rastlarsam bilgilendiririm sizi bu konuda kardeşim.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
6 ESMA

1- Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

2- Estağfirullah El Azim

3- Allahümmesalli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

4- La İlahe İllallah

5- Allah

6- Hu

KAYNAK: Mürşit Yazılım Programı, 5.Sürüm / Dua Bölümü

* Altı Esma, Peygamberimiz'in (SAV) manen Veysel Karani Hazretlerine ve tüm sahabeye verdiği derstir.

* Her biri 100 defa okunduktan sonra; üç İhlas, Felak, Nas ve Fatiha sureleri okunur ve hasıl olan sevap Hz. Muhammed (SAV) efendimize ve ashabına, gelmiş - geçmiş tüm peygamberlerin ve geçmişlerimizin ruhlarına hediye ve dua edilir. Eğer bu dua ABDESTLİ olarak İHLASLA ve her gün günde en az bir kere yapılacak olursa, kişinin niyetine göre;

- Helalinden rızkı bollaşır, bereketlenir,
- Ruhi sıkıntıdan kurtulur, ailesi birlikte yaparsa hem kişi hem de ailesi huzur bulur,
- Hallolmayan işleri hallolur (ev sahibi olur, çocuk sahibi olur, helalinden mal sahibi olur, işe girer, evlenir, çoluk çocuğunun yaşantısı düzelir, hayırlı evlat sahibi olur)
- Sigarayı bırakır,
- İçkiyi bırakır,
- Hafızası kuvvetlenir, Akl-ı Selim'i artar,
- Helal ve haramı içinden ayırt eder,
- Gözünü ve gönlünü zinadan korur,
- Kalbi ve gönlü Hz. Allah'a (cc) ram olur,
- Bu cennet vatanın ve müslümanların üzeirndeki musibetlerin, belaların ve afetlerin definde farkında olmadan kendisinin de katkısı olur,
- Namaz kılmaya doyamaz, oruç tutmaya doyamaz, Kur'an okumaya doyamaz, tesbih çekmeye doyamaz

Diyor bir kaynakta.. hatta birçok kaynakta..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Karadamlalar kardeş güzel nakillerde bulunmuş... esma6 diye birşey yok... muhtevasından bir kısmı tesbih çeşitlerinden olsa bile diğer yarısı salt bir anlam ifade etmez.. Allah Allah veya hu hu demekte zikir sayılmaz bunları bu şekilde telakki etmek bidattir...
Eğer gerçek zikir ehlinden olmak istiyorsanız, farkındalık şuurunuz olsun... önce bunu inşa edin... kul olduğunuzu farketmeniz ve bunu yaşamınıza yansıtmanız en büyük zikirdir... mesala siz Allah'ı büyük biliyorsunuz(en büyük değil) sadece büyük benzersiz, mutlak büyük yani Allahuekber diyorsunuz fakat bununla beraber insanları, daha çok gözünüzde büyütmüşsünüz, Allah ne derden ziyade insanlar ne der diyorsunuz yahud sevdiğiniz kişi ile olan ilginiz, Allaha olan ilginizden daha çok işte bu nokta da sizin bu yüce sözleri tekrar etmeniz bir anlam ifade etmez...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-09-2012, Saat:12:47 PM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.