You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamberimiz isimlerini söylüyor

Uzman
أَخْبَرَنَا عَبْدُ الرَّزَّاقِ، عَنْ مَعْمَرٍ، عَنِ الزُّهْرِيِّ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جُبَيْرِ بْنِ مُطْعِمٍ، عَنْ أَبِيهِ، قَالَ: سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ: إِنَّ لِي أَسْمَاءً أَنَا أَحْمَدُ، وَأَنَا مُحَمَّدٌ، وَأَنَا الْمَاحِي: الَّذِي يَمْحُو اللَّهُ بِيَ الْكُفْرَ، وَأَنَا الْحَاشِرُ: الَّذِي يُحْشَرُ النَّاسُ عَلَى قَدَمَيَّ، وَأَنَا الْعَاقِبُ «قَالَ مَعْمَرٌ: قُلْتُ لِلزُّهْرِيِّ: وَمَا الْعَاقِبُ؟ قَالَ:» الَّذِي لَيْسَ بَعْدَهُ نَبِيُّ

Cubeyr b. Mut'im babasından naklediyor: Resulullah(sav)den işittim şöyle diyordu: Doğrusu benim isimlerim vardır.Ben Ahmed(çok hamd eden,övülen)im.Ben Muhammed(çok çok övülmüş olan)'ım.Ben Mahî(mahvedici)yim.Allah benimle Kafirleri mahveder.Ben Hâşir(toplayıcı)'yım.İnsanlar benim arkamda toplanacaklardır.Ben Akıb(sonradan gelen)'im.

Hadisin Râvisi diyorki : Zuhrîye sordum,dedim ki : Akıb ne demektir,açıklar mısın?

Dedi ki : Kendisinden sonra Peygamber gelmeyen 'demektir.

(Câmiu Ma'mer b. Raşid,II.Baskı:Hicrî 1403,Beyrût)

[b]Peygamberimiz(sav)'in bundan başka isimleride vardır.Diğer rivayetlerde başka isimler de geçmektedir.Alimler Peygamberimizin kaç ismi olduğu konusunda muhtelif görüşler sunmuşlardır.[/b]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Peygamberimiz isimlerini söylüyor
eyvallah
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.