You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamberi Rüyada Görmek İçin

Kıdemli Üye
Bir adam, bir gün Peygamber Efendimizi rüyasında görmek istemiş. Ama bir türlü nasip olmuyormuş. Günlerdir uğraşmış ama bir türlü işe yaramamış.

Bir gün bir İslam alimi görmüş. İslam alimi tanınmış bir kimse ve çoğu kimsenin de derdine deva bulmuş bir alim. Adam bir gün o İslam aliminin yanına gitmiş:

"Ben, Peygamber Efendimizi rüyada görmek istiyorum, ama göremiyorum. Bana bir çözüm yolu bulur musun?

İslam alimi kendinden emin bir şekilde:
"Bundan kolay ne var? Eve gider gitmez bir bardak suyun içine bol miktarda tuz koy ve onu iç. Uyuduğunda rüyanda ne görürsen bana anlat."

Adam çok mutlu olmuş. Hemen eve gidip bu formülü denemek istemiş. Her ne kadar zorlandıysa da tuzlu sudan içmiş. Uyumuş ertesi gün hayal kırıklığına uğramış bir vaziyette ve üzgün halde:

"Tuzlu suyu içtim diye o kadar susadım ki, rüyamda şırıl şırıl akan seller, sular gördüm. Peygamberi göremedim." demiş. İslam alimi de ona şöyle cevap vermiş:

"Peygamberi de rüyanda görmek istiyorsan, aynı susadığın gibi peygambere de susamalısın. Aynı aşk ve heyecanla uyumalısın." demiş.

Ey Dost! Görmüş olduğun gibi, Peygamber Efendimiz'i görmek herkese nasip olmaz. Allahü Teala, o mübarek zatı, gerçekten isteyene ve bazı şartlara sahip olan kimselere verir. Nedir o şartlar:

1-Resulullah'ı anadan, babadan ve her şeyden çok sevmek.

2-Resulullah'ın sünnetine sıkı sıkıya bağlanmak.

3-Her fırsatta Resulullah'ı anmak.

4-Resulullah'ı rüyada görmeyi çok istemek.

5-Rol model olarak Resulullah'ı hedef koymak.

Bununla beraber bazı yöntemler de vardır. İşte birkaç örnek:

Okunuşu: "Allahümme Salli ala ruhi Muhammedin fil'ervahi ve salli ala cesedi Muhammedin fil'ecsadi ve salli ala kabri Muhammedin filkuburi. Allahümme belliğ minni tehiyyeten ve selama."

Ma'nası: "Ey Allah'ım! Ruhlar içinde Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed'in ruhuna, cesetler içinde Hz.Muhammed'in (A.S.) cesedine, kabirler içinde Hz.Muhammed'in (A.S.) kabrine salatü selam eyle. Allah'ım, benim selamımı sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (a.s.)'in aziz ruhuna vasil eyle (ulaştır)."

Bu salevat-ı şerife, Peygamberimiz Hz.Muhammed Aleyhisselamı rüyasında görmek isteyen müslümanların okuması gereken zikirdir.

Fakihani ve İbni Revaha şöyle demiştir: "Her kim ki, bu salevat-ı şerifeyi günde 70 kere okumaya devam eylese, Rasulü Ekrem Aleyhisselamı rüyasında görür."

Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz buyurmuşlar:
"Her kim bu salevat-ı şerifeyi devamlı olarak okursa, rüyasında beni görür."

''Rüyasında beni gören kimse, kıyamette dahi beni görür. Ve ona şefaat ederim. Ve Havz-ı Kevser' imden içiririm. Ve Cenab-ı Hak, onun cesedini cehenneme haram kılar''..
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Peygamberi Rüyada Görmek İçin
''Rüyasında beni gören kimse, kıyamette dahi beni görür. Ve ona şefaat ederim. Ve Havz-ı Kevser' imden içiririm. Ve Cenab-ı Hak, onun cesedini cehenneme haram kılar''

Allah ım nasip eyle.
emeginize saglık.
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.